как да видите няколко MHz, 5000V от пик до пик правоъгълна вълна?

S

steve_rb

Guest
Искам да проверя напрежения, свързани с няколко electrods. Тези напрежения са около 100-5000 V пиково напрежение и с правоъгълна форма. Честотата е около няколко MHz. Исках да използвам oscilliscope, но тя не може да види повече, че няколко стотин и сонда кабел също не е за високо напрежение. Някакъв съвет как да направите това?

Мисля, че проектирането на HV AC сонди, които включват един резистор за измерване на DC не е проста, на теория трябва да добавите допълнително RC група, за да увеличи нивото на напрежение. Поради наличието на високо напрежение, на практика той не е толкова просто да се направи това. :-D-трудната част е намирането на подходящ резистор за Rx, че има достатъчно висока устойчивост и физически е достатъчно дълъг, така, че дъгови да се избягва. Като възможно решение, да бъдат изградени от няколко равни ниски стойност резистори в серия. За максимизиране на честотната лента на смекчаващо сонда, сондата кондензатор трябва да се регулира точно такива, че входния капацитет на обхвата се анулира. Защото Rx са толкова високи, сондата се превръща в добра антена, и щит е задължителна. Моля, прочетете това: [URL = http://www.repairfaq.org/sam/hvprobe.htm] Основи на високо напрежение, проектиране Probe [/URL] [URL = http://members.tm.net/lapointe/High_Voltage_Probe. HTML] High Voltage Probe [/URL]

В моя случай аз нямам високо напрежения че. Максимална аз трябва, е 5,000 V. Има ли някакви comertial осцилоскоп за тази цел? Аз не искам да се занимава с вземане probs. Нормално ohmeters може да се измери 1000 V DC, който е малко по-ниски за моя случай. Аз също имам няколко DC напрежение до 3000 V да се измери. Искам инструмент да бъде в състояние да измерват тези напрежения.

С високо напрежение и висока честота Oscillosocpe Probe HVP-15hf
tt-hvp-15hf.gif
http://www.globalmediapro.com / att/a/0/1/m/a01m10/hvp-15hf-manual.pdf - Google Търсене [/URL]

Отлично. Благодаря. Открих себе си прекалено чрез Googling. Само един въпрос. Тази сонда съотношение е 1000. Означава ли това, ако съм измерване правоъгълна вълна с 3000 V връх за пример с сонда 1000 съотношение осцилоскоп ще покаже 3 V на екрана?

Можете също да опитате вековни "класически" метод. Намери стари лампови осцилоскоп с все още работят на CRT (катодно-лъчева тръба). С някои грижи можете да получите директно към вертикални плочи отклонение на CRT и свързване на 5 кВ връх линии за тях. Всички останали компоненти, първоначално свързан с тези вертикални плочи, трябва да се прекъсва. Тогава, ако на основата на осцилоскоп може да работи ~ няколко MHz на сигнала, а след това трябва да видят истинската форма на сигнала на екрана. Работейки с високо напрежение в обхват, както и на вашия линия RF, е опасно и изисква добро познаване на това, което правиш. Но това е валидно и за използване на HV сонди. Внимавайте!

Това е много сложна идея, но на практика не работят. :cool: Нека приемем, че имаме всички необходими условия, няма проблеми, свързани дължи на допълнителни проводници за високо напрежение в кръга обхвата. Дори в старите тръби на CRT огъването фактор (реципрочен на чувствителност на отклонение в електроннолъчева тръба) е ограничено за десетки (стотици), на волта на инч. Така че, в този случай е невъзможно да се прилагат 3000-5000V на огъването плочи директно. Вижте в приложения пример. Sylvania SC-3525 електронно-лъчева тръба има деформация фактор: Табели D1-D2 = 154-193 волта / инч за полезен сканиране на 2 инча и плочи D3-D4 = 117-152Volts/inch за полезен сканиране на 4 инча Това означава, D1-D2 = 200V х 2 = 400V или D3-D4 = 150V х 4 = 600V. Също така не се смесват CRT аноди високо напрежение с напрежения на огъване плочи. : Усмивка: Виж диаграма

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back