какво Analog Devices DSP може ли да ми съвети?

K

kirgizz

Guest
Здравейте, аз съм се занимават с молба в цифрова обработка на сигнала. DSP, аз съм с Motorola DSP56xxx, което е доста добро по мое мнение: фиксирана точка, 24 бита данни, 48x48 малко умножение, около 160 MIPS (реално MIPS). Но първо липсва добра подкрепа и секунда на повърхността му не е широко използвана и остарели. Затова реших о промяна АД DSPs. Има проблем: необходимото време за да се запознаят с ново устройство е твърде много време за мен. Поради тази причина бих предпочел да използва DSP с подобна сравнима точност и производителност. Посетих АД началната страница и се бърка за семействата на DSP, представени там. Те имат или ниски цени 16-битов фиксирани DSPs точка или много мощни и скъпи 32-битов плаваща точка DSPs. DSPs от TI не ме впечатли много. Има много голяма разлика между ASM-programmig фиксирана точка и с плаваща точка DSPs? (Може да бъде използвам АД с плаваща точка DSPs). Може ли да ми дадете някакъв съвет, моля?

Има разлика в програмирането на 32bit SHARC за фиксирана или folating операции точка не * голям *. Например: r0 = r1 + r2; / / добави регистри като цели числа f0 = f1 + f2; / / добави регистри като плаващи

Здравейте, Ако имате нужда от скоростта, която трябва да отидат за фиксирана точка и за по-добро програмиране с плаваща запетая. Усвояване на ADSP assmebly е доста лесно. Можете да започнете с Blackfin серията и предполагам, че това единствената поредица, която може да остане за дълго време. BRM

Благодаря Ви много. Предполагам АД има 16-битов фиксирана точка DSPs само, нали? Още един въпрос: те кораб [б] на такса [/B] компилатори / инструменти с EZ-Kits? Поздрави

Hi kirgizz Имам лош опит с нова АД флаш DSP: ADMCF326 специализирана в моторни контрол. Тя е съставител / debuger / флаш programer за сваляне безплатно. Работата с този инструмент беше истински кошмар!! Например, ако случайно сте заключване малко "сигурност" по време на развитието не може да заличи вече светкавицата (вие получавате OTP ...) Ето защо аз силно recomand да се избегне "АД флаш DSPs!! Ако искате предимства на флаш устройствата използват TI DSPs вместо!!

Hi можете да използвате blackfin DSPs ... е лесен за използване, много чип и много, много мощен, IDE е безплатно в интернет страницата (визуални DSP) и можете да използвате C, за да го програма, имате много добър материал в мрежата, за да използвате с този процесор. изпълнението е около 800 MACS (умножава и acumulate). от

Благодаря на всички. Страхотни съвети! Изглежда Blackfin DSP семейство може да бъде много подходящ за моя дизайн. Ще взема един поглед на този DSPs. Какво е флаш DSP? Никога не съм чувал този термин (аз съм доста newbee в DSP). Поздрави

, когато имате DSP система, трябва да имате някои не енергонезависима памет да архивирате вашата кандидатура и зареждане на Вашата кандидатура, флаш DSPs DSPs с някои не енергонезависима памет (флаш), за да архивирате вашата кандидатура. някой ме коригира, ако греша ... от

змия aahh, нещо като по-чип ROM (но презаписваем). е то? Този софтуер от АД, VisualDSP ++... трябва да бъдат свободни. Но открих следващата фраза в АД избор PDF ръководство: "VisualDSP + + Test Drive 90-дневен безплатен пробен период". объркващо .... да mandrei ли се справят с VisualDSP + + или с друг софтуерен пакет АД? благодарности за Вашите бързи отговори. отношение на

Да, това е като по-чип ROM, но тя е флаш, визуални DSP ще продължи funcinal, ако си сложиш clok назад, когато изтече, можете да направите това или формат и го инсталирайте отново ..

Здравейте, Честита Нова Година! , по мое мнение семейство blackfin не е подходящ за дизайн ми, защото на 16-битова дължина на думата данни. Четох някои таблици с данни, от "АД (например ADSP-21160N EZ-Lite Kit). И аз намерих нещо интересно там. Въпросът е, че използването на софтуер е ограничена до 21K думи на програмата (може да бъде твърде кратък, за моя дизайн?). Ако е така то трябва да бъде лицензиран. Колко струва това? Предполагам, че това не е евтин. Може ли някой да ми даде малко преглед? отношение на

Hi kirgizz Какви са периферни устройства (UART, USB, ADC, CODEC, CLK, MCU т.н.), трябва заедно с DSP процесор и какво обработка (MIPS) ще да направя в DSP??

Здравей, puviarasu. Имам нужда от DSP с най-малко 150 MIPS производителност, възможност за 48x48 малко умножение (фиксирана точка) или съпоставими с плаваща запетая. Изисква периферни устройства не са 1-2x SPI и 6x I2S/SPI съвместим интерфейс за комуникация с малко 20-24 кодек (2x ADC и 4x DAC). отношение на

[Цитат] да mandrei ли ви се справят с VisualDSP + + или с един друг апартамент АД софтуер? [/ Цитат] аз имат малко опит с VisualDSP + + от ДДД, но някои от моите приятели използват intensivelly в сложни проекти и са verry доволни (с изключение на топлинно Цената на VisualDSP + + инструменти за себе си и емулатор дъски). Също така моля, имайте предвид, че VisualDSP + + е verry добър инструмент да започне с DSP и ADSP чипове са известни, да се verry frendly и лесна за научаване!! За съжаление изглежда, че АД не е suficient опит с флаш устройства (флаш устройство, има голямо предимство, че ти не трябва емулатор, за да тествате вашия код), така че те rellay най-вече на OTP (еднократно програмируем) устройства. Но тези OTP нужда от скъпи дъски емулатор, за да тествате вашия код. Надявам се за в бъдеще "АД ще подобри theyr флаш устройства,, защото ADSP са наистина verry добри чипове.

HI kirgizz Мисля аналогови устройства чук SHARC процесор 21161n ще бъде подходящ процесор е 32 битов плаваща точка процесор работи на 100 MHz и, (1 SPI порт, 4 СПОРТ, 2 LINK пристанища и паралелен интерфейс автобус), тя е специално проектирани за аудио приложения, можете да намерите много съвети от различни доставчици на този процесор. Описание на продукта з ** P: / / www.analog.com/en/prod/0, 2877, ADSP 252D21161N%, 00.html Комплектът от АД има два аудио LINE INS И 6 LINE Outs двадесет и една хиляди сто шестдесет и една-HARDWARE - EZ-KIT Lite ™ Оценка Kit за ADSP-двадесет и една хиляди сто шестдесет и един SHARC процесор з ** P: / / www.analog.com/en/prod/0, 2877,21161% 252DHARDWARE, 00.html Счита Puviarasu

Благодаря ви puviarasu, аз просто погледнете в този форум: изглежда да е много подходящо за моя дизайн. Аз съм само страх от 5K "безплатно" лимит на потребителя код за VisualDSP + + доставя с борда. Цената на пълната версия е твърде висока. да mandrei Означава ли това, само могат да изпълняват код от домакин (х пъти), но не мога да го дебъгване? И тогава реално време за отстраняване на грешки е възможно, ако имате този кабел хардуер емулатор / борда? Мога ли да използвам какъвто и да е софтуер симулация / емулация от хост? отношение на

Hi kirgizz Това, което казахте, е погрешно, проверете EZ комплекти ръководство. VDSP + (не неограничен размер на код 5k) + доставя заедно с борда, ще работят само в този форум и можете да подражават чрез USB порт (и са проследили верига и преминали през ръководството) и на борда на директорите разходи е 495 долара. Благодарение & отношение на Puviarasu

да puviarasu бих предпочел да вярвам, но тези условия да кажа още нещо: "лиценз, доставени с EZ-KIT Lite налага следните ограничения • Размерът на потребителски код на програмата е ограничен до 5K думи (1 / 4). на космическата програма на ADSP-21161N процесор памет. • Без връзки към симулатор или емулатор сесии са разрешени. EZ-KIT Lite хардуер трябва да бъде свързан и включен, за да използвате VisualDSP + + с комплекта лиценз. " -> ADSP_21161N_EZ_KIT_Lite_Manual_Rev_2_1.pdf, страница 42 от 122 се отнася до

не е до скъпи? 495 долара. Дали някой продава евтино DSP оценка дъски за начинаещи?

Можете да използвате Microchip dsPIC. Можете да получите демо на борда само САЩ $ 99,00 Проверка на www.microchip.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back