какви са смисъла на параметрите в типа на HC

L

liuyying

Guest
какви са смисъла на параметрите в типа на HC в технически характеристики на CD54HC283, CD74HC283, CD54HCT283, CD74HCT283? I означава, какво е VIH, с. VOH, VOL, II и Icc??

HC означава CMOS логика. Това означава тези IC се използва CMOS логика. Всички параметри, които се питат, ще бъдат лесно достъпни във всеки оформление на книгата CMOS под тема CMOS инвертор.

Можете лесно да намерите определения за тези параметри, ако се вгледате в листа с данни за част. VIH: Високо ниво на входното напрежение или логически вход, '1 'VOH: Високо ниво на изходното напрежение или логически изход "1" Вил: Ниско ниво за входното напрежение или логически вход '0' VOL: Ниско ниво на изходното напрежение или логически изход " 0 "изходни нива на напрежение, ще зависи от вида на логиката, която използвате, CMOS или TTL Il: входен ток на утечка Icc: латентно състояние устройство ток Разликата между НС и HCT части захранващо напрежение на части. HC от 2V до 6V HCT от 4.5V до 5.5V

тогава какви са те представляват??? Искам да кажа това, което използвате за тях??

Аз не съм сигурен какво е вашето съмнение. Но разликата за избор HC част или част HCT зависи в какви нива логически вход имате. Като пример, ако моята логика leves 3.3V за логиката "1" и 0V за логика '0 ', тогава аз ще използва част HC. Но ако моята логика е 5V за логиката "1" и след това тя ще бъде по-полезно да се използват HCT за по-голяма точност. Идеята да има различни нива на логически вход е, че можете да покриете по-широк брой на заявленията и логическо ниво standars.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back