каква е честотната лента на цифровите канали

P

praveen_akshay

Guest
като квадратни импулси се използва, е, че безкрайността?

Square пулс е безкрайна лента.Трябва да се изпълнят някои филтър върху нея.(това ще въведе изкривяване на квадратен пулс)

като повдигнати косинус филтър и
т.н. за избягване на ИСИ б / W символите, които възникват поради
да се разпространява в момента, защото на крайни BW

на тегло на квадратен пулс е = 1 / T където T е крайно време на пулса (ако базовата банд)
ако премине групата сигнал умножи по 2
ако повдигнати косинус се използва тт = Rb / 2 * (1 α), където α е избърборвам фактор на филтъра
Наистина 1 / T = Rb
& Втория случай е geneal случай
ако е идеален nyquist канал се приема, затова тт = Rb / 2

дори и в цифрова система, да не предават
на 0 & 1 години.Ти направи модулация там както извор.PCM се най-вече използват.

Да, честотната лента на квадратен пулс е безкрайност.
но няма практическа база лента за предаване на цифровата комуникация квадратни пулс.тя е винаги passband.обикновено се използват повдигнати косинус, която е като sinc с няколко странични ленти, по време на домейн.

Добре знам, че честотната лента на пулса на безкрая ... да ме убеди и с каква Im казва .. позволява привлекат пулса на честотата на домейн .. нека пулса ширина във времето е T therfore пулса на честотата е равна sinc с първата нула, равна на 1 / T & разширява до безкрайност .. & тъй като повечето от власт съществува в главната лоб (fisrt нула до нула) затова можем да предположим, че честотната лента на пулса е равна на 1 / T .. и да прегледате haykin за това .. & по пътя Im студентка във факултета по инженерни & взехме този метод тази година ,,... аз не го измислям ..
успех

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back