каква е разликата б / W електрически N електроника

W

Waqas

Guest
Здрасти,
Аз съм объркана, когато ние наричаме нещо като електрически или електронни устройства, какво ще кажа, каква е разликата и каква е разликата б / W електрически engg.и електроника engg.

благодарности
waqas

Ами, няма разлика между тези две.но по един начин, по който може да се каже, че се отнася до електрически общо дисциплина на инженерно и електрониката е под-клас от него, че се занимава с полупроводникови елементи.

не е абсолютна разлика между двете.и не толкова голям проблем за да се прави разлика между двете

Надявам се, че помага

Това е исторически разлика.В първите дни на електроенергия е била използвана за осветление и механичното движение (solenoids и мотори).Когато активни устройства, такива като клапи / тръби дойде по друг термин (електрониката) е измислил да се прави разлика между двете области, които имат различни лекари.

Вие можете да си помисля electrics по схеми, които трансфер и манипулира енергия, като има предвид, че електрониката са схеми, които манипулират сигнали (информация).Разбира се разликата не е толкова трудно, тъй като тези две понятия излизат от hystorical причини

Мисля, че в електрониката сте обикновено изследване за Мили, микро и нано ампера.но в electrics ли изследване за сегашните високи стойности.

В easiset начина, по който тя бе обяснено ми е (и аз се надявам, че има смисъл)

Електричество е, когато работата се извършва (физически).
примери, мотори да оперират колела.Генератори за производство на енергия
др ..

Електроника интелигентност е мястото, където е пренесено.
примери аларма, радио, ТВ Компютри
др ..

Ток и електроника може да се използва и в същото устройство.
Помислете робот.на свой ред мотори колела, за да го преместите.Но на сензора може да кажете на робота, ако го удари стената.

Надявам се това да помогне.
WA

Samcheetah е вярна.Електроника е подмножество на електротехника, който също embrasses Съобщение (включително Telecomunication), Electromagnetics, електрически машини (Мотор Generator), Power електроника, Digital, DSP, микро процесор, Microcontrollers, контрол, компютърни (включително езика), ...
Преди да придобива все по-Електроинженер, вие ще трябва да научите някои или всички по-горе.Вие ще искате да се специализират в една област например контрол или съобщение; тогава да се превърне в Контролен инженер или инженер съобщението.Или ще отидем дори дълбоко във вашата област, например Communcation, за да се превърне в Високоскоростен инженер, Fiber Optic Инженер, ...

Електрическата е толкова голям и продължава да разширява.Електроника е само една малка пясък в пустинята.

mmmmm аз наистина не мисля, електрически и електрониката са същите, има много различия и много големи, например в електрониката ти никога няма да чуеш за вектори на текущите или напрежение.

Разликата между този две дисциплини е, че се занимава с големи електрически течения и мощност и електрониката не толкова, просто малко се справят с текущи и малка мощност, както otuzsubat казах.

Цитат:

Електрическата е толкова голям и продължава да разширява.
Електроника е само една малка пясък в пустинята

Електроника е стабилен на електрон механизъм (независимо, вакуумни тръби или полупроводниково устройство) и повече за активни устройства, както и прилагането му, докато в електрически само стационарно електроенергия механизъм (най-вече на пасивни устройства) и неговите приложения.И за ваша информация, мощност електроника включва електроника с електрически с висока мощност електрическа система.

и разликата б / W електрически и електрониката е операционната напрежения.
Електрически уреди работят на високо напрежение (например 220V) като има предвид, че електронните устройства работят най-малко напрежение.

споделите вашето чувство говори за вас и вие ще откриете отговора ...

Samcheatah заяви, че електрониката е подклас на електрически вериги ...това не
е вярно аз мисля ...Електроника са хипер клас sines те се справят с двата класически електрически устройства (кондензатори, бобини
др ..) и с нелинейни активни системи (транзистори, диоди
др ..).Електронни схеми може да съдържа основни circuitary и още ...Една електрическа верига е много проста електронна схема ...

Разликата не може да се намери в напрежение и настоящи ...Вие можете да мислите електронни схеми като нещо по-голямо от RF схеми или вашия компютър.Високо напрежение мощност трансфер системи употреба електроника (най-честата форма е тиристори), за да манипулира големите течения ...

Мога да кажа много повече по темата, но тя няма да помогне.По мое мнение трябва да отида с определението на две.Електронни схеми използват пасивни, активни, линейни и нелинейни системи като има предвид, че електрическите занимават само с пасивни, линейни (и нелинейни в най-широк смисъл) системи (не с активни компоненти!)

Дано
съм помогнал
CU

ramone написа:

Електронни схеми използват пасивни, активни, линейни и нелинейни системи като има предвид, че електрическите занимават само с пасивни, линейни (и нелинейни в най-широк смисъл) системи (не с активни компоненти!)Дано съм помогнал

CU

Тук е хубаво цитат от "Bebop до булевото Boogie, 2 EDT."Страница от 11

"Независимо от факта, че атомите са в основата на живота, вселената и всичко, тъй като ние знаем, че те също са от основно значение за функционирането на компонентите, използвани
в електронен дизайни.На електроенергия може да се счита за огромен стада на електроните мигрират от едно място на друго, а електрониката е наука за управление на тези стада: начална тях, спирането им, да реши къде могат да поскитвам, и
определяне на това, което ще направя, когато отида там. "

Здрасти,
Аз съм объркана, когато ние наричаме нещо като електрически или електронни устройства, какво ще кажа, каква е разликата и каква е разликата б / W електрически engg.и електроника engg.

благодарности

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back