каква дължина трябва да се използва

M

manissri

Guest
Здравейте аз съм на работа 65nm технологии ..
Аз съм проектиране на opamp и други аналогова верига.
Моят въпрос е каква дължина трябва да предприеме за проектиране на аналогова верига.
Книгата казва, че човек трябва да вземе 2 до 3 пъти на минимални lenth за да се избегне модулация дължина канал.
в 65nm и трябва да вземат минимална дължина, или както е казал книга (от 2 до 3 пъти на минимум)
моля отговорете ..

за аналогови дизайн, по принцип, ние не използваме минимална дължина на съображения за мач, печалба и др
можете да се съобразят с предложението на книга или симулира характерна крива на транзистори в решителни дължината

Мисля, че 2 или 3um е по-добре за аналогов блок.

ако е превключвател, можете да използвате мин. размер.

не е преминаване ..
това е пълна аналогови amplfier.
така че това, което аз трябва да използвате дължина ..

Аз препоръчвам да прочетете J. Бейкър "е книга - CMOS Mixed-Signal Circuit Design
в тази книга, авторът решава продължителността на MOS чрез симулиране на характерна крива на транзистори

Мисля, че gingerjiang's метод е един от най-добрите методи за определяне.Ние не трябва винаги доверие това, което каза стари книги, както те казаха от тези стари технологии дни, така че 2/3 или 4-5 пъти са достатъчни.
Сега, не забравяй, че използвате 65um, което е много много напреднала технология, която ние трябва да са 2-ри или 3-то ефекти, дори сега, както и за изтичане въпрос.Също така, предлагам ви проверява доклада транзистор характеристика от леярна, като се уверите, транзистори разминаване е приемливо за вашето устройство размер. Иначе си OP-AMP ще са склонни да имат големи Несъответствие

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back