искате да разглобите стар телевизор за електронно пистолет

L

lynx_phoenix

Guest
Имам истински стар телевизор, който не работи, според хора, които са ми го даде. Отваряне на вече съм динозавър и повечето от доста плесенясали там, натоварвания на прах и такива неща. това, което ме интересува в електроннолъчевата пушка (без екран), захранване и може би нещо друго, което може да бъде интересна и полезна, но не разбира се на стари ПХБ. за тях аз имам няколко въпроса. Съм проверил онлайн и да го изглежда с фосфор и някои други химикал, използван за екрана, мисля, че има опасност за здравето. като се има предвид, че е вакуум, от вътрешната страна на екрана, отделяне на пистолет от края на екрана до разпространение на опасни неща, всички около моята стая, тъй като въздух ще бързат и разклащане на? все пак има начин да направите това безопасно, ако изобщо? пистолета е заседнал доста стегнато на фуния (прилича си залепени там) и аз не съм сигурен, че мога да разбера как трябваше да излизам. има "обичайния начин", за да го направя, или трябва аз просто се опитвам да го издърпайте с груба сила? също така, захранването изглежда да се завинти и заварени върху нещо, така че аз може да забравите за това, но има нещо друго, което е уникално за тези стари телевизори, които могат да бъдат от интерес? Аз съм просто продухване за части наистина. благодаря

Да, това е опасно да се разчупи тръба телевизия. Рискът да се нараните (и хора близо до вас) е може би и повече, отколкото на "стойност" на електрона пистолет Какво искате да направите с "електроннолъчевата пушка"

Вие знаете, че пистолет електрон може да се използва само в създаване на висок вакуум? Не е много трудно да се разруши от телевизор CRT, но вие също трябва вакуум контейнер с електрическо захранване чрез, и висок вакуум помпа, за да го оперират. Възможни имплозия е най-сериозният риск за безопасността при работа с кинескопи. Доколкото си спомням, повечето кинескопи имат помпена дюза под цокъла, които могат да бъдат нарязани, за да ги отдушник безопасно.

Рязане на евакуация семки, все още може да да изскочи на тръбата. Метод, използван комерсиално, когато тръбата е с нова монтирани пистолет, но запазване на съществуващите фосфор е да пробиете малка дупка (<1mm) в областта на шията, възможно най-близо до пина като. Един нормален тренировка няма да работи върху стъкло, имате нужда от един, която се смила, а не съкращения на стъклото. Не се шегувам, добър източник на тези е зъболекар, когато те започват да се носят, зъболекар ще ги замени, но те все още ще намали стъклени и керамични още много пъти. Премахването на шията обикновено се извършва чрез отчитане на пръстен около него след това леко потупване, той ще щракне на ринга и да си тръгнат оттук непокътнати. Брайън.

@ Klystron - просто исках да го продухване за по-късно, аз нямам намерение да го използвате в момента. когато ви казват, че "риск" е риск поради имплозия или химикали? Аз ви питам, защото имплозия мога да се справя с предпазни мерки, но ако токсични химикали от вътрешната страна на екрана се превърне във въздуха, тъй като аз съм у дома, аз предпочитам да се избегне операцията изцяло. @ FVM - Да, аз направих малко търсене, преди да го опитват, просто се уверете, че има някаква използвате, за да го направиш след премахване на електрона пистолет. , като аз не съм възнамеряват да я използват веднага, всичко, което ме интересува е работна част. обаче, аз го прочетох, че замяната на вътрешния нишка на пистолета с един от различна сплав, може да работи извън вакуум. аз съм си спомня как тя е оправдана, но изглежда надеждна. @ Изправих между благодарение на информация, но тъй като аз съм се грижи за обслужване на телевизора, но просто да си електроннолъчевата пушка, ще метод FVM все още работят за това? Има ли опасност освен възможно имплозия? Забелязал съм, някои лента и наистина дебел лепило около врата, която предположих държеше пистолет там, но сега, че без споменаването на дупки, е възможно лента покрива стари дупки? те са доста симетрично около шията, така че аз съм мисля така, но тъй като аз съм бормашина, би било удобно да се намери стара дупка и просто да го отворите: P

аз направих чел, че замяната на вътрешния нишка на пистолета с един от различна сплав може да работят извън вакуум
CRT тръби косвено нагряване катоди, едва ли мога да си представим, как да се замени с нажежаема жичка с "Направи си сам техники. И все пак няма да бъде в състояние да работи електроннолъчевата пушка при атмосферно налягане с безплатен дължина на пътя на около 100 Nm.

право, така че предполагам, доста безсмислено да мине през цялата работа, така и опасност за да се получи един електрон пистолет, че вероятно мога да използва така или иначе. Предполагам, че аз просто ще скрап телевизия и направи търсене за това как всъщност да направи електроннолъчевата пушка, в случай, че се интересувам в бъдеще благодаря за всички отговори момчета!

Аз не бих дори да мисля за спасяването на пистолет за по-късно. Освен очевидните трудности, които се нуждаят от вакуум и някои много високи напрежения, за да направи го правят нещо полезно, тъй като скоро, тъй като въздухът достига катода ще се окисляват и губят ефективност и магнезий gettering ще се провали. Когато нов пистолет електрон е оборудван за ремонт на тръба, тя трябва да се изпомпва близо до вакуум състояние, и след това на вътрешния пръстен на магнезий се запалва в индукция фурна. Това е един път процеси, не може да се повтори, че оръжието е безполезно, веднага след като въздуха, тя достига за втори път. Брайън.

хаха да го оставя да ме за носене и поддържа огромен безполезен телевизия, за да получи част от този безполезна, след изваждане: P така или иначе, аз предполагам, че тя урежда за добро - стар телевизор -> конец за маркиране на боклуци като е решен

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back