индуктор модел

F

fanshuo

Guest
Здрасти,
Намерих модел в моя файл, че изменението на индуктор на различни модели, може да бъде до -15%.И паразитни съпротивление и капацитет се свързва (когато компактдискове е Макс, Кокс е мин и обратно)
Не мога да открия някоя теоретично обяснение за големите различия на L и корелация.
Тези цифри са верни?

Моделиране на индуктор може да се осъществи по различни начини, wht Вид на модела може да се използва, зависи от дизайна на методологията и края цел на веригата дизайн.

Аз няма да модел индуктор
Просто трябва да се използва модел на индуктор, който осигурява от леярна

След това използвайте технология файл информация, предоставена от леярна

Както казах,
Не мога да обясня големия вариант на индуктивност стойност.Какво би могло да бъде възможна причина?

Би могло да се дължи на различни причини.Например, какъв е процесът на възел сте работиш?Или кои са метални дебелина и ширина варианти за този процес?

Друга причина за големите различия биха могли да бъдат бедни индуктор модели, предлагани от конкретната PDK.Като цяло, леярски индуктор модели може да не е толкова надежден, дължащи се на описанието процес, прилагани и на въпросите, свързани с де-внедрени, че не са ефективно адресирани.Излишно е да се каже, че тези модели са Топология-агностик, тъй като те не отчитат за взаимно свързване явления.

- padpan

Благодарности!
Аз работя за 0.13um
нагоре метални дебелина е 2um
Аз провери графики, предоставени от леярна
Изглежда, че моделът е добър в типична ситуация
Но няма данни намерите на ъгъла от измерването

Каква
е цената на метални дебелина и ширина вариант?Тези параметри се очаква да доминира L вариации ...

- padpan

добре
какво намерих от процеса ръководство е, че неговата продължителност може да варира метал за 15%, което причини на индуктивност да се различават
Според моето мнение, метал трябва да има точни control.It, не трябва да се различават 15%

Вероятно те се отнасят до общата дължина спирала вариант.Това може да излезе, когато индуктор размери не са точно запис по време на производството му, но все пак това е огромна промяна ...Каква
е цената на Q вариация по пътя?Ако L е 15%, Q, ще бъдат с далеч по-висока ...

- padpan

Разбира се, би било по-Q.
Но аз не мога да го намерите в процеса ръководство.
АЗ имам никакъв представа защо вариант е този голям

Освен това според ръководството на редица паразитни съпротивление се увеличава, когато паразитни капацитет намалява.
Аз не знам защо тези две параметрите са взаимно свързани.

Аз предполагам, че се позовава на ширина.Ако стане проводник широката му капацитет и повишава резистентността намалява и обратно ...

- padpan

да padpan,
Добре разбирам.
Благодарности.

Но все още ширината не действие L стойност.
Имате ли представа защо Дължината варира много?

Това
е огромна промяна.Честно казано,
нямам представа.Може би леярският иска да се разшири обхвата вариант да се избегне клиент жалби в случай на разминаване на PDK модел срещу измерва силикон ...

- padpan

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back