индуктор моделиране?

P

pigkiller

Guest
Здравейте всички, които имат опит индуктор моделиране спирала? CMOS технологии мулти-метални слоеве. Аз прочетох много документи, са използвали 2-пи и 1-пи модел, но резултатът е толкова лошо ... Кой може да ми даде някои ценни съвети за това, благодарение на много

Имам някои документи по този въпрос, моля, изчакайте няколко дни. Работя и върху Силиконовата Пасивни интеграция Substarte. : P

Хубаво е да Cu, може ли да ми кажете чиято структура е по-ефективно за вас? може ли да ми кажете някои за работата си?

Аз след три теза тук (не знам те вече са били пост .. ако това е така, съжалявам) Те включват индуктор дизайн, трансформатор дизайн и modellings. Много полезен и приятен за да влязат в въвеждането на дизайн на силиций substrated пасивни схеми. Rgrds

Някои от моите колеги, използвани Änsoft ĤSFF модела на дросели и вносни модели в Cadance. Разбирам, че това е един много добър метод. На добър час

[Цитат = Element_115] Някои от моите колеги, използвани Änsoft ĤSFF модела на дросели и вносни модели в Cadance. Разбирам, че това е един много добър метод. Good Luck [/ цитат] Ние използваме специална библиотека на Cadence нарича PICS (Пасивни интегрирани компоненти на Silicon), която е предмет на нашата компания. Тогава ние transfom GDS2 файл в Momentum и симулира. Всъщност, аз лично се опита HFSS9 да се сравнят резултатите (измерване и симулация), но за съжаление HFSS резултатите не са сравними с тези измервания. В действителност, само честотата е изместен, но степента на S-параметри интересно са едно и също: ролка: Може би направих грешка, докато определянето параметри или съм пропуснал някои хитри начини .. По същество, ние използваме тази специална библиотека за изграждане и създаване на кондензатори, резистори и т.н. Всички технология зависимост. Както и да е. За момента Momentum е много близо до измервания с малко грижа малко настройка. Rgrds

[Цитат = pigkiller] Здравейте всички, които имат опит индуктор моделиране спирала? CMOS технологии мулти-метални слоеве. Аз прочетох много документи, са използвали 2-пи и 1-пи модел, но резултатът е толкова лошо ... Кой може да ми даде някои ценни съвети за това, много благодаря [/ цитат] Знаете ли, оптимизиране на крива-монтаж? Помнете стандарт поток, долната лента за основните индуктор стойност, оценявана за първи самостоятелно резонатор Честотен. определи pararell паразитни капацитет. В ESR срещу Честотен. е Честотен. dependet (Q срещу Честотен също), DC съпротивление @ ниски Честотен, но AC resistacnce срещу SQRT (Честотен) зависи @ високи група: P

[Цитат = extractman] Някои документи helful [/ цитат] направи добро измерване преди моделиране добив!

опитайте ASITIC е безплатна програма, която може да проектира и анализ на индуктор спирала, също има една prgram нарича SISP но това не е безплатно asitic даде пи модел и могат да генерират оформлението на индуктор и се изчислява sparameters от него

Направих доста индуктор моделиране миналата година, не съвсем на Si, но в многослойна среда, както добре. Моят опит е, че една база данни, построена от измервания или EM симулатори (сонет) могат да бъдат използвани за създаване на модел Neural Network. Това могат да бъдат отново въведени в NeuroADS Реклама чрез Patch. Той е работил OK за моя индуктори. Като цяло, едва ли ще намерим физико-базиран модел, т.е. един остроумие същинските L, R и C, които могат да обхващат сравнително сложно поведение на няколко реда индуктор. Невронни мрежи не се грижи за това, те просто дават S парс и може да бъде много ефективна. Пожелания FlyHigh

Много благодаря за Вашето добро съвети и полезни статии. Невронни мрежи модел, основан на големи измерените данни е добър избор, обаче, не съм толкова резултатите от измерването. : (Аз използвах сравнение ми симулация резултати, базирани на M / omentum с данните от измерванията Resonence честота е изместен и фази на параметрите S са зле негодни (около 20 градуса преместване) Има някакъв проблем в Asitic ми installtion (Cygwin инсталиран.. моя компютър и работи добре, но не може да влезе Asitic интерфейс, защо?), които botherd мен повечето от тях са стойностите на Capacitance и съпротива в основата включени Кокс, как мога да получава точни стойности?

Ако са симулирани много дросели с S * NNET (2.5D) на GaAs. Досега имам добри резултати, но е трудно. Важната част е да се отчитат за метал дебелина и да получите добра оценка на насипни и ценности загуба на кожа. На CMOS най-вероятно трябва да се модел на диелектрични загуби много добре.

как да се симулира качество фактор на индуктор?

Определете еквивалент серия съпротивление на индуктор и divde това от съпротивление. Това е Q фактор по дефиниция - съотношение на енергия discipated в индуктор на енергията, съхранявана в него. Можете да извлечете R и L от файлове Spar чрез инсталиране на еквивалентен модел за него. Има две значения на R в зависимост от това как се извлича рангоута. Когато си сложиш индуктор между две пристанища, и мярка S21 и екстракт от R и L, вие сте натоварени определяне на Q, трябва да се преизчислява да разтоварват (индуктор се е заредена с импеданс 50 ома порт, това не е вярно Q ). Има и друг метод за определяне на Q разтоварват директно - от кратко circuted индуктор (един индуктор терминал на земята, други до 50 ома прекратяване порт). Без товар Q се определя от S11. flyhigh

Вие може да искате да прегледате последното издание на motl на индуктор моделиране ...

Има ли свободни (+ код) програми за генериране на еквивалентни схеми в netlist SPICE формат (с изключение asitic)? Аз съм чудо, за да не компактен, но изключително точни модели. Можете ли да ми помогне? Пс. Може да има някои URL адреси? процентни пункта. Имате ли такива проблеми?

Здравейте, разбира се, че знаят за най-добър какво имате нужда и трябва да направите, но само за да ви дам някои мнение, ако може да са пропуснали една подробност. В предишната ми работа беше за цел да са точни модели индуктор, но да ги мащабируеми, както добре. Това означава, че стойностите на елементите на еквивалентната схема могат лесно да бъдат монтирани в набор от уравнение за описание на влиянието на промените във физически размери (дължина и ширина писта) и брой на завъртанията на стойността на елементи с еквивалентна схема. Това беше нашето заключение, че изключително точни модели (с повече от 3-4 елементи), може да работи за единен набор от параметри, но тя не може да бъде мащабируема. flyhigh

flyhigh, благодаря ви за помощ какъв модел се използва U тогава? има публикуван материал (вашия материал) за мащабируем модел (в зависимост от геометричните параметри)? Аз съм само начинаещ в проблем спирала индуктор

Hi MaxSU, аз го направих моделиране на 3D многослойни бобини винтови не, наистина спирала индуктори. Моите еквивалентен модел се състои от 5 елемента. Той е добре известен PI еквивалент верига. L в серия с R, този мост два от C и две Cs до земята за всяко пристанище. Въпреки, че задачата ми беше различна от вашата, Направих някои четене на дросели моделиране спирала, и ми усещане е, че тя е дори по-сложни от моя случай. Както написах в ранните етапи на тази тема, ако можете да се опитате невронни моделиране на мрежата може да бъде решение за проблема си. flyhigh

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back