има нужда от помощ за това модулни exponentiation в ЮАР алгоритъм

S

srilekha

Guest
Здравейте всички,

Имам нужда от помощ по отношение на изпълнение на модулен exponentiatin в хардуера (FPGA).Аз съм се възползват от размножаване Монтгомъри за постигане на модулен exponentiation от многократно Квадратура и размножаване.

Той включва за линия, чието повторение не е от бита на ключа.

за бивши ако ключът е на 512 малко размера на линия трябва да бъде изпълнена 512 times.or тя ще вземе 512 CLK цикли.
Моята цел е да криптира данните с ключови размер на 2048 бита.има ли някакъв начин да направите това.

благодаря и се отнася,
Srilekha

Има много версия на Монтгомъри algorithm.if искате да правите с 2048 операнди и високи скорости и голям корен е по-добър избор, например.Fios, Booth прекодира.Added след 12 минути:Можем ли да говорим за това по електронната поща.
Моят емайл е yuanyang.zhang (в) gmail.com
Моля свържете се с мен!

Здрасти,

Благодаря много за ми даде идея за this.right сега аз съм процедурата с корен 2.
Аз не съм в състояние да разбират другите корен особено алгоритъм кабинка.

U може да ми даде някои подробности по отношение на това,

функция ModExp (М; д; н) FN са с нечетен брой грама
Стъпка 1.Compute N0 използва разширен Алгоритъм на Евклид.
Стъпка 2.М = М * R modN
Стъпка 3 X '= R Mod N

където R е 2 ^ к modn - к не е на бита на м, E, N

Стъпка 4 за аз -= K-1 до 0
(
стъпка 5 X '= montpro (X', х ');
стъпка 6, ако (д = 1)
започвам
х "= montpro (М", х ");
приключвам
)
стъпка 7 х = montpro (X ', 1);
връщане X

аз съм се точния резултат.на Монтгомъри аз използвам е по-бързо Монтгомъри.
Имам съмнение, че по отношение на
когато намеря Mont пропорционално на montpro (3 (а), 3 (б), 13 (N))
Аз съм получаване на резултат като 3

и аз съм получаване на необходимия резултат на модул Годен, когато използвам по-бързо Монтгомъри.
но тя ще дава добив (AB * 2 ^-N) моден N;
в този случай = 3 б = 3 и N = 4 бита
N = 13

така очаквания резултат е 3 * 3 * 2 ^ -4 моден 13 = 0; аз съм много объркана. точно сега аз имам само изпълняват дадени в какъв алгоритъм и получаване на резултат, но се чудех как works.pls ми помогне да се разбере него.

Благодаря и уважение,
Srilekha

имате направи погрешно compute.3 * 3 * 2 ^ -4 моден 13 не е уравнявам до 0, но само 3.
2 ^ -4 моден 13 = 9, така че 3 * 3 * 2 ^ -4 моден 13 = 3 * 3 * 9 моден 13 = 3.

там е друг алгоритъм, предложен от МК Янг, могат да бъдат използвани за изпълнение въз основа на систолното масив структура.Мислил ли за това?Added след 4 минути:pS: Аз съм на работа модулни умножение сега, и аз ще бъда много се радвам, ако имам чест да се присъединят.

За да aslijia,
Какво мислиш за структурата ЦДА? В сравнение със систолно масив, който е по-добре? аз имам изпълнение умножение с модулна архитектура CSA, и да знаят по-малко за систолното масив.
Сега аз съм на работа мащабируеми модулни размножаването Монтгомъри, който е предложен от КОС.

ДА aona
Аз съм на работа систолното масив структура, и аз мисля, че е по-добре от CSA.Но аз не съм ги сравняват в подробности все още.Аз ще го направя, ако е възможно.

структури на базата на систолното или CSA са различни, защото те се използват differern алгоритъм.И Ян-montogmery алгоритъм могат да бъдат изпълнени чрез използване на сериен паралелна умножение, така че трябва да бъдат много малки по площ силиций.т.е. в Ян-Монтгомъри алгоритъм, ние не разполагат с действат: съм = сума A * B [I ] ....,
но сумата = сума X Q M.тук х = A * Б е про-изчислени.

про-изчисление на Ян-Монтгомъри алгоритъм е х = A * B.this е голям умножение цяло число.Ако те е множител за да се използва, то е по-добър избор.
Ли китайски?
QQ ми ме 77566382.add.

това е така, можем да използваме един сериен паралелна мултипликатор.
Имам сте добавили.Аз съм в shannxi

Аз съм просто невероятно как работи правни дам някои кратко обяснение за това.

Аз съм просто продължават да търсят в него за тиха дълго време.

Сега нека 2 ^ -4 ≡ Mod 13 Mod X 13
1 Mod 13 ≡ х * 16 Mod 13
тогава една от решението е х = 9.

съм аз да го изясни?

Здравейте приятели,

U наистина ми помогна много в understading на модул inverse.special благодарение на Aona.
Точно сега съм LR използва алгоритъм за ЮАР, която консумира ((N (не битове, определени в експонат д) * N) clks.msb малко от първа степен се проверява.
но аз съм виждал в научно-изследователската - L на Квадратура и размножаване може да се направи в parallel.where LSB на експонат е проверен на челно място.Аз не съм в състояние да получи резултат, ако го направя на Квадратура и размножаване паралелно.може ли някой да ми помогне.

Благодаря и се отнася,

Srilekha

Какво искаш да кажеш с казвайки: "Аз не съм в състояние да получи резултат, ако го направя на Квадратура и размножаване паралелно."?

да се опитате да използвате веригата LR (ако сте прави верига) за извършване на РЛ алгоритъм или други нещо?

Здравейте aslija,

Бях проверка R_L, така и на L_R с извадка стойност
2 ^ 10 Mod 13. Съм направил някои грешки в изчисленията и мисля, че беше удар получите точната стойност на 2 ^ 10 Mod 13, докато използвате R_L аз method.but са открили тази грешка и сега аз съм процедурата с R_L. Благодаря за даване на Идеята ми в модул обратна

Благодаря и уважение,
Srilekha

Всеки, който може да ми даде линкове към добри статии по хардуер RSA изпълнение.

Здравейте Златен Целувката

Моля, търсят документи в IEEE, U, ако има достъп, иначе има една книга ABT криптография, това е delated обяснение на всичко ..

Suresh

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back