изразът поколение за флаш ADC

G

Guest

Guest
Бих искал да знам как може да се генерира напрежение изразът за използване лв ADC (bandgap ckt код)?Трябва ли да се използва Ibgr или Vbgr?
Също така какво е необходимо Тоби счита, така че лв натоварване се избегне?Искам да кажа какво трябва да се изследват за блок лв, така че ще карам на вериги поколение изразът?

благодаря предварително?

Здрасти,
Следните информации ще помогне в разбирането на promleb повече подробности ....
1.Това което тип RU using...MOS / BJT / BiCMOS ....
2.Ref.напрежения ще бъдат свързани с MOS врата или BJT / HBT база ....
3.What е резолюцията на референтната voltahe ...

По принцип, че много, което знам е, хората отивам за мрежата резистор стълба за генериране на референтната напрежение за FLASH ADC .... сега, ако U може да се постигне добро съвпадение между резистори ..... и хвърли определен ток през тях .., че ще направи ..... работа, но в ADC като Spec.е силно обвързана с два независими модула ..... един е въвеждане Swing, а другият е Резолюция ..... така ф точно трябва да се контролира размера Reference Voltage ... в абсолютна стойност ... не е в съотношение .. . по този начин, ако ф хвърлят .... на abolute текущата стойност на резистор, изложени mulipled от текущата лв ... трябва да е "абсолютно" съвпадащи с принос люлка ADC и резолюция ....

Вместо това, ако използвате ф напрежение лв, а след това горното ниво на позоваване се определя и стабилен .... сега, ако ф просто го разделят на изискваното ниво с резистори ... че ще бъде по-добре ..
Във втория случай .... конфигурация ще бъдат чувствителни само с относителни несъответствие на резистори ... не на абсолютната стойност .....

Това е общо говорим ... ако се нуждаете от повече информация U PLZ бъдат свободни да обсъждат ...

sankudey

благодарение sankudey,

Аз съм на работа CMOS устройства само с помощта SMIC 0.18um технология.Входните Диаметър на ADC е 1.5V до 2.4V и резолюция (1 LSB) е 28.14mV ... тъй като това е 5 Bit ADC.

Така че, аз ще трябва да генерира 2,4 V Vref за съпротивата whch стълба мрежа генерира 31 изисква код.напрежение стъпки.

информация очила са насочени както по-долуПоказател Номинална стойност ЕдинициРезолюция 28,125 СрН / LSBТочност / - 1 LSBСкорост 10 СЕПDNL / - 0.5 LSBINL / - 0.5 LSBВходния обхват 1,5 2,4 V31,76 db SNRПазаруване 3.3 VVref 2,4 VCurrent Consumption 2 UAТемпературен обхват -40 до 80 градуса С

Както Ур работи с CMOS .... не са извършвани междинни текущата потупване ще бъдат там от ..... резистор стълба като входни данни отива на MOS врата ... така че U може да опитате с лв напрежение в режим .... просто провери идея .... U могат да използват първата идеален източник на напрежение от симулатора .... тогава може да опитате с някои контролира източник на напрежение с който най-вероятно BGR .... тогава може да отиде за проектиране на BGR ...
sankudey

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back