използвайки OP-усилвател за предоставяне на активни biasing за електроцентрали транзистор

W

winglj

Guest
Здравейте, всички.Имам въпрос за какъв вид OP-усилвател, че трябва да използвате за дизайн активен biasing за мощност транзистор.

По принцип на Ще се използва наблюдение Резистор да улови захранване от сегашните Vcc да транзистор.Спадане на напрежението, след това в сравнение с референтната напрежение от ОП-усилвател.И оп-усилвател изход е свързан с транзистор база за предоставяне на отрицателна обратна връзка.

Аз се чудех, които оп-усилвател, че трябва да използвам?Мога основните общи цели на ОП-усилвател използваема, тъй като пристрастие верига само изискват работещи на DC.Ако да,
какви възможности усилвател (лента и част брой) ще препоръчате?

Това, което разбирам, Вие можете да използвате с общо предназначение-Op ампер като uA741, LM324 др
др
Радвам се!

Една LM358 двойно и LM324 четворни opamps може мярка напрежение, което е по техните отрицателни захранващото напрежение, което може да бъде основание.
A 741 opamp ще се нуждаят от двойна полярност доставка мярка напрежение на терена.

Opamps имат сравнително ниска мощност сегашните, които биха могли да бъдат enogh за шофиране ви транзистор.

Audioguru написа:A 741 opamp ще се нуждаят от двойна полярност доставка мярка напрежение на терена.

LvW написа:

Ей Audioguru - на 741 не е "lausy" вече?
Поздравления!

Audioguru написа:LvW написа:

Ей Audioguru - на 741 не е "lausy" вече?
Поздравления!

Ами, защото ми OP-усилвател е само работа за DC сравнение, всъщност аз мисля, че честотната лента не е голям проблем.Проблемът действително е да се избегне всякакво трептения при висока честота.

Още един въпрос е, че в Националната Полупроводникови сайт, за LM324, той заявява, че вход / изход тип "Vcm с V-Не RR Out".Какъв е този смисъл?Това означава ли, че изхода напрежение люлки от V до Vcm?Благодарности.

Старата LM324 не е модерен CMOS opamp, че има входове и изходи, които са "железопътен транспорт до железопътната мрежа".
Железопътен за влак е от негативните захранващото напрежение към положително захранващо напрежение (когато текущото натоварване е много малък).

В LM324 има входове и изходи, които работят добре при отрицателни захранващото напрежение, но положителното "общ режим" на напрежение 1.5V ограничение е по-малка от положителния захранващото напрежение.Суровини не работи добре, ако им е по-високо напрежение и на изхода на напрежението, няма да отида високи.

Здравей, Audioguru.Благодарим ви за експерта преглед ~ Само още един въпрос, ако въвеждането на напрежението е по-висока от V - 1.5V, какво ще се случи?

Тъй като в молбата ми,
имам нужда да се предоставят на оп-ампер с V = 6.5V, V-=- 3V (малко по-рядко), и да изисква въвеждане на напрежение около 6V, и на изхода напрежение суинг от-2.5V до 1V .

Така че изхода напрежение висока цел не е проблем за мен, но на входа напрежение е по-висока от общата готовност на напрежение изискване.Дали тя засяга вход устойчиви, офсетов напрежение или изходно напрежение при въвеждане на напрежението е толкова висока?

Благодарности.

winglj написа:

Ако входа на напрежението е по-висока от V - 1.5V, какво ще се случи?

Просто свалете LM324 SPICE модел, тя е от симулация, тя е ОК 6V за вход и 6.5V V .Но аз мисля, че е по-добре да се пейка тест, преди да направи заключение.

Тъй като аз искам да мощност на транзистор и ОП-усилвател двете използват 6.5V Vdd, аз не искам да се намали приноса напрежение, тъй като това ще предизвика властта разсейване на сензора Резистор за транзистор е твърде висока.

Другата възможност е използването отделно захранване за оп-усилвател и транзистор, за моя случай, то ще бъде 15х, но направи премаршрутиране малко по-сложно.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back