изплуват фиксирана точка на реализациите функция

O

omara007

Guest
момчета .. някой има функция за конвертиране на реалните / плувка номера на фиксирана точка с дадена точност? например: Давам функцията на този номер: (0.5), като първият аргумент и във втория аргумент я дам (1), тъй като броят на двоични числа в ляво на двоичен точка, и (2) в третия аргумент , тъй като броят на двоичните цифри на правото на двоичната точка. Стойността на възвръщаемост ще бъде (010), ако функцията се нарича funcX => funcX (0.75,1,2) се завръща (011) и така нататък .. всички са добре дошли функции в MATLAB, VHDL, в ...

AA, omara007 написа: [/ б] [цитат го дам (1), тъй като броят на двоични числа в ляво на двоичен точка, и (2) в третия аргумент, тъй като броят на двоичните цифри, за да правото на двоичен точка. [/ Цитат] Мисля, че това означава по-малко да даде необходимите бита да представляват цифри, оставени на корен точка. Какво ще стане, ако сте преминали брой не е достатъчно, за да представлява този номер? Ще го изхвърли най-малко или най-значими бита? Между другото, тази функция може да easly направено. Уважение, Амр.

[Цитат = amraldo] Мисля, че това означава по-малко да даде необходимите бита да представляват цифри, оставени на корен точка. Какво ще стане, ако сте преминали брой не е достатъчно, за да представлява този номер? Ще го изхвърли най-малко или най-значими бита? [/ Цитат] Има някои идеи, които може би липсват като преливане .. насищане .. Тази функция може да се насити на тавана .. или просто твърдят флаг преливане .. Ако сте близо до хардуерна архитектура, не би казал така. Просто becuase ако отидете за дизайн, ще бъде ограничено в определена дължина на вектор, където трябва да се свие вашите данни, за да се поберат в или да направите някаква работа arounds ..

AA, omara007 написа: [/ б] [цитат] Има някои идеи, които може би липсват като преливане .. насищане .. [/ Цитат] Бъдете сигурни, че не пропускате тези понятия. Но не сте задали тези изисквания в Ур оригиналното съобщение. вие каза, че ще се уточни необходимата широчина малко, така функция трябва да преодолее всички възможни стойности се позволи от софтуер или хардуер, независимо. написа: [/ б] [цитат] ще бъде ограничено в определен вектор дължина, където трябва да се свие вашите данни, за да се поберат в или да направите някаква работа arounds .. [/ цитат] с променливи параметри не могат да бъдат синтезирани, ако са targetting хардуер. Можете да ги моделира. И накрая, аз се радвам да помогне, ако е необходимо. Уважение, Амр.

Plz проверите документацията за "кръг", "етаж", "достигам пределна точка" и "корекция" в MATLAB.These са вградени функции Има скриптове не се намират на

[Цитат = khubaibahmed] Plz проверите документацията за "кръг", "етаж", "достигам пределна точка" и "корекция" в MATLAB.These са вградени функции скриптовете не се намират на [/ цитат] Знам, че тези функции и те не " т конвертирате фиксирана точка в двоичен формат .. 4 от тях са напълно закръгляването функции и няма нищо общо с плаващи / фиксирана точка нещата ..

omara007 написа: [/ б] [цитат] Знам, че тези функции и те не се превърнат в неподвижна точка в двоичен формат .. 4 от тях са напълно закръгляването функции и няма нищо общо с плаващ / фиксирана точка неща .. [/ цитат] U може да ги използвате и напишете Ур функции conevrsion за извлечени части. Уважение, Амр.

момчета .. Проблемът не е, изобщо в ceinling / паркет .. питам за плувка с фиксирана стандартната функция на всеки език .. не повече не по-малко ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back