изолация resisitors в уилкинсън разклонител

U

umarazad

Guest
Здравейте, аз съм с корпоративни подреждане на уилкинсън съединител да раздели входна мощност на 4 пристанища (равно разпределение) и 4 мощност усилватели се използват всяка с мощност от 2Watts.
Моят въпрос е, че изолацията резистори използвани трябва да бъдат мощност резистори или обикновени резистори ще служи на целите, като се има предвид, че може да има случай, че усилвател с мощност може да се провалят.

Здрасти,

Да, те трябва да бъдат резистори мощност, по-висока мощност на изхода combiner процент от входа дели.Може би точно мощност на клиентите може да бъде изчислена от някои формула, която аз не съм наясно, но аз мисля, че може също така лесно да се определя чрез симулации.

flyhigh

Аз съм правиш симулации в реклами и havent били в състояние да работи на процедурата за определяне на силата рейтинги за резистори.би било хубаво, ако и тя eleborate още малко.

Здрасти

Ако например имате два начина уилкинсън мощност сплитер, и един изход е изключен.Половината от властта е предадена на едно пристанище, а другата половина е разпиляване в изолация резистор.

С уважение

Здрасти,

може уилкинсън мощност делач да се използва като combiner и какви са стъпките за дизайн в рекламите?
проучване материали ще бъдат от полза.

Здрасти

Уилкинсън, че може да се използва като combiner.Проверка на S-параметри матрица във всеки учебник за Уилкинсън.(Pozars книгата).

С уважение

Уилкинсън като мощност делач не подчертае изолацията Резистор, защото на сигнала и в двете клонове има същата амплитуда и фаза, така че потенциалните през резистор е равен нула.В случай, че един усилвател изгаряния, че продукцията ще се отрази половина на мощност от генератор (уилкинсън намалени наполовина го вход), а другата половина от тази мощност ще изчезвам в Резистор (тримесечие на входна мощност), както писа tyassin.

Здрасти,

Консервативен дизайн за уилкинсън сплитер ще вземе под внимание факта, че в най-лошото състояние, когато и двете ouputs са напълно ненадминат и с най-лошата фаза, всички правомощия, влизащи в сплитер ще бъде разпиляване на един резистор.
С уважение

Z

Y трябва да използват властта резистор, или ДЗП ще бъде много лошо, когато комбинирате 2W RF мощност

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back