измерване на диапазон с ширина равна

• Thread starter young.microwave.eng
  • Start date
Y

young.microwave.eng

Guest
Здравейте всички Имам gona ограничител и аз да се измери неговата банда width.I знаят, че бандата ширина е freaquency диапазон, че всички желаните стойности satisfied.I се измерва, някои параметри на моите limiter.the измерените параметри са: insertin загуба, загуба на връщане и VSWR в S11 и S21 modes.now аз имам един въпрос: Кой VSWR е важно VSWR в S11 или VSWR в S21?? проблема е тук, който е S11 и S21, VSWR не всеки overlaps.i означаваше аз жаргон намерят всеки един регион, честота, че и двете VSWR доволни. сега съм чака ви помага Благодаря предварително мъже

Скъпи приятели, се надявах някой от вас може да помогне me.Is въпроса ми ясно? Ако Ne моля да ми кажете да кажа, че в някои по-повече подробности Благодаря отново

Може би никой не отговори, защото въпросът е объркващо. S11 може да се конвертират в VSWR, но S21 не може. Знаете ли, означава да се каже на S22? величината на S11 и S22 трябва да е около една и съща и <0,1 и величините на S21 и S12 трябва да бъде близо 1 за всички честоти ограничител (при ниски нива на мощност). Ако не, не разполагат с добър дизайн на ограничител.

Уважаеми biff44 когато преразгледа смисъла на VSWR аз виждам, че VSWR е съотношението на максималния и минималния размер на voltage.ok? знае imagin, че имаме два мрежов порт и инцидента вълна идва от порт # 1 и излиза от пристанище # 2, така може би някои вълни reflecte за от пристанище 2, поради много причини, тогава съществуване на VSWR ще бъде possible.I означава, въпреки че ние не трябва Inout от пристанище # 2, когато сме измерване на S21, но може би имат известно отражение поради инцидент сигнал и mismatch.so съществуване на VSWR е възможно, докато ние сме измерване на S21

млад Опитвах се да разбера вашето обяснение, но аз не съжалявам. Нека ви кажа какви са "класически" S ал използване на 2 пристанищни устройства: размисъл за въвеждане на данни: S11 или VSWR, който бихте искали да я минимизирате, за да се избегне, че силата, която се инжектира си dvice се отразява обратно. Forward (Power) Усилване: S21 Reverse (Power) Усилване: S12 изход размисъл: S22 или VSWR вход. Надявам се, че тя може да помогне. Mazz

Уважаеми mazz съжалявам, защото на непълно ми question.to е точна, аз имам този problem.I съм измерва paameters ofsome ограничител чрез HP 8510c VNA.while измерване, S21, аз тичам в някои VSWR, какво е това VSWR.Is, че easonable имат такъв VSWR?

Съжаляваме млад, но все пак аз не разбирам: "по време на измерване на S21 пуска в някои VSWR" какво означава това? И това, което търсите? Mazz

Скъпи млади, моля разберете, че ограничители са тествани с мощност замах. И когато това стане власт размах на ограничителя ще се зареди нисък импеданс, че изходна мощност е все още ниско. Това води до VSWR change.Under ограничаване на операцията никой не се интересува в VSWR но преди праг трябва да има ниска IL и добро RL

Уважаеми приятели първите благодаря за вашата rplies.second I, трябва да си зададем въпроса, които се guyes работа с VNA 8510c? Ако отговорът е да, тогава можем да говорим за моя problem.I вероятно заръча някои mistale при работа с VNA и може да ми помогне

HI Young. Вашият въпрос не е твърде ясно, и казва VSWR на S21 е неправилно. S21 на печалбата на вашия DUT. S22 е S-параметър за изход VSWR Но за да се помогне, на които е важно VSWR: S11 ще бъде важна, защото тя ще бъде свързан с някои входно / сигнал устройство и трябва да имате добър мач между тях (по принцип). S22 е важно, защото лош мач от тази страна ще направи ниска мощност, промяна на печалба от продукцията етап на вашата limitier, и промяна на честотата отговор / широчина на честотната лента на усилвателя. Надявам се това да помогне.

Занимавам се с различни VNAs, но не с стария (но наистина добър!) 8051. Ако имате конкретни въпроси, просто сложи тук. Mazz

Скъпи приятели, благодарение за вашата relies.I знаят някои неща за микровълнова и undrestand вашето обяснение за S11 и S22 & и S21.by, благодаря за them.After калибриране 8510c с моя DUT има някои панел, че се занимават с S parameters.ok четири? ключове exist.S11, S21, S22 & S12.ok, а също така съществуват някакъв друг панел, наречен FORMAT.If натиснете този ключ, след това някои параметри се появяват в дясната страна на screen.one на тези параметри е SWR.this СТВ, в S11, както и S21.and ви дава някаква крива (захранване в сравнение с честота) Аз съм underestand смисъла на този VSWR Благодаря отново

Напрежение съотношение Standing Wave представлява съотношението между Макс и мин. на постоянна вълна в преносен тръбопровод. Това зависи от разликата между характеристика импеданс на предаване на линия и неговото прекратяване. Ако няма разлика, VSWR = 1, в противен случай е> 1. Той има по математика отношения с връщане загуба. Ако вашето устройство под тест има голяма печалба и малко печалба на заден ход, можете да видите, че VSWR зависи само от S11, така че най-вероятно не е нужно да се грижи за VSWR на S21. Позволете ми да предложа да чете някаква книга или поне някои приложението HP бележка на S-параметри. Надявам се, че тя може да помогне. Mazz

Уважаеми mazz ви изглежда толкова готин и благодарение за вашите replies.As I mentined преди DUT ми е някакъв ограничител и аз се опитах да extrasct своята specifications.At някои честотен обхват на insersion загуба е толкова great.some брой около 0,7 db и връщане загуба е почти голям (fortunatly)., както ви казах befor по време на този тест с такъв резултат измерва VSWR за S21.and сега какво е вашето мнение?

Моето мнение е: просто да забравите за VSWR на S21. За мен това няма смисъл. Mazz

здрасти, скъпи mazz благодарение за вашия opinion.hope за достъп до вашите идеи по-късно.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back