за MicroStrip въпроси за симулация, използвайки HFSS!

S

snowboy

Guest
MicroStrip е open.not близо. така ALSE радиация граница ще бъдат поставени в симулиране Microstrip проблеми? наскоро. Симулирана модален за microstip за НРД. Аз използвам радиация граница до около модал, но не е много съвпадащи с измерените стойността на S21. измерената стойност: 0,8 db резултат симулация: два db моля който може да ми даде някои идеи за това? Благодаря много!

(1) Използването на радиация граница, която е ламбда / 4 от предаването линия трябва да се оправи. Тъй като не се симулира антена (силна радиатор), може да дори да използвате PEC граница, ако си достатъчно далеч от преносната линия. След сигнала посадъчен Microstrip линия, а не в свободно пространство, толкова дълго, колкото не intefere с полета над трасето трябва да се оправи. (2) Уверете се, че дебелината на медта и проводимостта на ограниченото са правилно моделирани. Диелектрични загуби на субстрата в модела. (3) Уверете се, че вместо да се използва порт вълна на същинските пристанище, и да направи по-строги критериите за конвергенция на пристанищата. (4) Renormalize HFSS прогнозира S-параметри за 50 ома. Добър късмет.

Мисля, че ПМЛ пр. н. е. може да бъде по-effieient за Microstrip симулация Проблем

Здравейте Мисля, че "определянето рад граница" не е наистина необходимо. просто добавете въздуха, за да си модел. Аз го тестват. тя работи. корена на проблема си е нещо друго. може би моделите с размер не са подходящи за работната честота. е размерите на вашия субстрат най-малко 4-ламбда? кажи ми повече за вашите проблеми

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back