за LNA

T

tusha

Guest
здрасти
Трябва да се направи LNA и спецификацията, честота = 1420 MHz, шум фактор 0,5 db или по-малко и ще се получат повече от 20 db така че трябва да използваме 2 етапа усилвателя.

Може ли някой да ми помогне и има нов в тази линия, така и трябва да започнем от самото начало.

Ако някой има добра идея, PLS изпратите информация в моя бюлетин address.tusha12 (AT) yahoo.com.

благодарности

и необходимостта да се приложат Ур LNA с дискретни транзистори

проверка на www.avagotech.com

ATF36163, че е много нисък шум, и висока печалба в честотната лента Ур интересува

и също така провери appnotes, U, ще намерите много информация

проверете също www.cel.com
www.nec.com "полупроводникови"

khouly

здрасти
благодаря за отговора, може да предложи и как мога аз напред стъпка по step.previously написах, Im нов в тази линия и аз трябва да го направя този проект.

Трябва да се използват реклами софтуер за отговор.

благодарности

Първо: U трябва да изберете транзистор, и да получите моделите "S параметър на данни", и нелинейни Модел

Второ: U трябва да проучи съвпадение концепции

трето: U трябва да съвпада с усилвател, за стабилност и минимални Шум Фигура

4-то: U трябва да съответства на изхода на ампер Максимална мощност за прехвърлянето

5-то: U трябва да симулират ампер в нелинейни режим, за да получа 1 db компресия точка и IIP3, и така нататъкпроверка на помощта на реклами и www.rfic.co.uk
и в необходимостта да прочетете Гонзалес книгата "микровълнова транзистор усилвател анализ и дизайн"

Khouly

Ми спецификация
честота 1,42 GHz
шум цифрата 0,5 db
спечелите повече от 20

още едно нещо е, че ATF 36163 е стабилен от над 12 GHz, но аз трябва да се стабилизират, че чип за моята желаната честота.

U може да даде всякакви INF за това.ако добавя резистор в портата терминал, отколкото ще effecit в шума фигурата, така и арго да го направим.Мога да добавите индуктор при източника страна. Възможно ли е.
направи и има някаква идея как мога аз стабилна в моя желаната честота на използване на софтуер на трета страна.

благодарностиДобавен след 40 минути:здрасти
Съжалявам, Im distrubing и отново.и ми каза, първо изберете transistor.i изберете ATF 36163 така му свърши.
Етап 2: Im четене съвпадение концепцията & също Гонзалес книга.но проблемът е, че там е много theory.is ли някакви настойнически лесно да научите бързо.защото аз трябва да решим проблема thia от реклами.

Трябва да се научите реклами софтуер.

благодарности

Аз не съм каза U трябва да използва това транзистор, специално, дадох и един пример на наличните транзистори.
Има много транзистори за avago, Cel, и трябва да ги

syability и за необходимостта да прочетете за това как да проектирате съвпадение мрежи за стабилност
и ще намерят за този въпрос в книгата Гонзалес

Khouly

здрасти
Аз съм виждал някой използва същата конфигурация като мен и аз видях някои настойнически от (http://www.odyseus.nildram.co.uk/RFMicrowave_Theory_Files/Amp_tutorial.pdf) този форум, но проблемът е, че Не знам как да се изчисли спечелят и шум кръг в ads.can U дава добър настойнически означава стъпка по стъпка визуални стъпки в реклами.благодарности

Не мога да дам UA подробно стъпка по стъпка
но и проверка на уроци по
www.rfic.co.uk
и да, това ще помогне в много

khouly

здрасти
Благодарение khouly за Ур отговор.

tusha

Здравей tusha

Ако имате нужда от U посъветва, да попитам и ако U вече започват в проектирането фаза, и да изпратите Ур схематични и тук много ЗОП може да посъветва U

khouly

Здравей khouly

благодаря за този форум reply.in един човек използва същия като моя проект и той използва ATF 35143 за различните Id но моят въпрос е, е това, транзистор е двустранна или едностранна случай делото за FET.

Трябва да се изчисли спечелят и шума кръг за този повод.

благодарности

tusha

Доколкото знам всички реални транзистори са двустранни, coz на S12 е ограничен и имат малки valuse, която извършва проектиране, но в някои случаи транзистор приема за едностранно да simplfy ръката изчисление

но и има симулатори, така и да могат да работят с двустранна, и да направи симулатора изчисли всичко

но и трябва да знаете, как да се използва тренажор, и да разберем какво ще направи иkhouly

Здравей khouly

Етап 1: Аз стабилизират ми транзистор добави индуктивност паралелно с източник страна и то стабилно за моите желания честота.
може да провери в своето право или има?

Етап 2: след което аз състави на входа и на изхода за съвпадение за 1 транзистор Този път конфигурирате шум фигура и аз имам 1 серия индуктивност и 1 microstrip линия във входа съвпадение страна и друга страна Имам LC мрежа с над 200 j218 с 50
ohms товар.
но моят въпрос е как ще прехвърляне на всеки компоненти за оформление опция?Етап 3: действително ли да се използва 2 транзистор, така Im използвате друг транзистор за печалба и stabilkize че 1 и симулират след това имам 50 ohms и 50 ohms така АЗ DONT нужда всяко съвпадение за този transistor.im свързани с този транзистор данни и диаграма с този файл.Етап 4: Накрая за междинни съвпадение добавя 2 транзистор, но за втория транзистор не е съвпадение на мрежата, така че няма право или грешно.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

когато U добавите втора транзистор, и трябва да се постави съвпадение на мрежа между Ур първия и втория етап
за да получите най-много печалба

khouly

Здравей khouly

Съжалявам за забавено отговор.Щях извън този град.всъщност аз проверих първия транзистор с 50 ohms източник и товар и направи на входа и на изхода за съвпадение за един транзистор.

когато стабилизират първия транзистор използвайки индуктор. бе, показващи, че к е 1, но тя трябва да бъде по-голямо от 1, така и промени индуктивност стойност сега му ОК.

Аз choosed първия транзистор за шума фактор и вторият транзистор за печалба.

Im проверка invidually един по един транзистор след това ще се добавят два часа транзистор.

но когато се стабилизират втория транзистор и се използва за съвпадение на мрежата след което показва, че шума фактор е повече от 7.след този Im използват техники за оптимизация спечелят и шума фактор, а аз имам това, но проблемът е, че ако аз употреба оптимизация стойност за съвпадение схеми в секунда транзистор от максималната стойност няма да се прехвърлите от източника да се зареди, аз мисля така.

Как мога да оптимизирам съвпадение схеми?U може да ми каже някой, който решава нашия проект, като се използват две транзистор от реклами софтуер?

tusha

Какви са транзистори Ур използвате?

за шума фигурата на втория етап е 7, то е много високо

и ако е в дизайна на първия етап с 50 ома източника и натоварване,
както и на втория етап, като използва същите 5o ома източника и натоварване след това и да каскада на два етапа, без съвпадение

khouly

Здравей khouly

Аз проектирани два етапа LNA чрез използване ATF 35143 (2 V, 10 mA) и същата транзистор (2 V 15 mA). без съвпадение Имам следните резултати.

U може да проверите и да ми кажеш, ако тя е правилна или не.

Просто аз стабилизират два часа транзистори с помощта източник индуктор 7,1 NH но аз havent проектирани всяко съвпадение на мрежи и за двете transistor.even въпреки резултата
показва, че целият шум цифрата ,455 db, МАГ е 20 ,017
db и мощност спечелят с уважение съответните коефициенти за размисъл е 19,742 db.

Направихме цялата тази работа, чрез използване на дизайна ръководства ...... усилватели ..... S-параметри
симулации ...... S-параметри на шум ...

Im също свързани с резултатите, които имам от симулацията.

PLS проверка ми schemetic схема и резултати.IIS го OK
или не??

tusha
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Уважаеми tusha

резултатите изглежда добре, но Ур дизайн е в линейна данни, и необходимостта да се разработи BAIS вериги и т.н., също така се опитват да съвпадат за minmum шум за да получите по-добро от това,
а също така и за MX спечелят и да получите по-добро изпълнение на Ур усилвател и ако го направите

khouly

Здравей khouly

Сега трябва да оптимизирате ми шума фигура и печалба или какво ще направя сега.

U може да ми обясни по-подробно.

или ще трябва да вземат оригинални схеми от дейташитове и пуснати в моя schemetric.

всъщност за какво ми е следващата стъпка?

tushaДобавен след 2 минути:Здравей khouly

в последната ми диаграма, показваща, че аз бях там е имало съвпадение на мрежата, но на въпроса ми се, е правилно транзистор без съвпадение?tusha

4 сигурни, че е по-добре да проектират мрежи съвпадение, на входа и на изхода и междинни

приноса трябва да бъдат оптимизирани за минимален шум фигура,
както и на междинните и изход за макс изходна мощност

следващата стъпка да проектират мрежи съвпадение, тогава пристрастия мрежаkhouly

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back