за изчисляване на LC VCO

G

Guest

Guest
Здравейте момчета,

Имам малко объркана в определят параметрите, в LC VCO.Обикновено хората правят gmRtank> 2.Аз не разполагат с точни модел Varactor, така че предполагам, стойността Q е два пъти на индуктор.Така че, аз си дизайн, аз правя gmRinductor> 3.

Имам ПИ модел индуктор's от ASITIC и стойността Q е нещо, около 15 @ 5GHz.Аз не мисля, че е достоверна, защото аз не вземат под внимание, че вихрови токове.Така че отново поех Qinductor е 10.По този начин, аз да отговарят на следните проблеми:

1.Когато се изчислява шунт съпротивата на индуктор, аз използвам wLQ или компактдискове * Q * Q?(на РС е около 1,5 ома), ако IQ = 15, wLQ = компактдискове * Q * Р.Все пак, предполагам Q не могат да постигнат такава висока стойност.И така, какво да правя?

2.Приемем на Rinductor е 300 ома, на GM следва да бъде по-голяма от 0,01 според gmRindctor> 3.Е, как мога да определя Ш / Д от NMOS?Използвам 1V доставките.Може ли да се прилага само 1V напрежение до изтичане и терминали порта и оценка на GM с 2Id / (Vgs-Vth)?Моля, помогнете.THX

Вие първо трябва да се определи коя структура, която искате да use.Then на GM може да се изчисли от оперативните точка.

Здрасти,

В твоя пример, как се изчислява gmRtank> 2?

Благодарности!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back