за защита на авторското право на свободна практика дизайн

J

jason_class

Guest
Здравейте всички

Аз имам един въпрос, насочени от един приятел, който работи на свободна практика като електронни (чип ниво, не IC ниво) дизайнер.Той не е в IC дизайн, но неотдавна той се опита верига дизайн в някои подправки тренажор и установи, че той се работи добре.Той би искал да предложи проект на компанията, която може да се заинтересува.Това е потребител верига.Въпреки това, ако той се безпокои, той разказва твърде много на всяка компания и може в крайна сметка като проектирането идеята за свободен към тях.Той е около 60 години и никога не е бил в IC дизайн.Искам да знам какво може да направи?
Как да защитим своята идея и дизайн?Може ли той да подаде патент или нещо такова?
Какво е най-правилният начин да се обърне към дизайнерска компания за предложението си?Правилният начин да предложи оригинална идея, а също и да се уверите, че не е измамен.

Ще има ли шанс някоя компания също имат един и същ дизайн, но не подаде патент за защита на поверителна информация?Ако той се случва в тази ситуация, в която компанията вече разполага с тази идея, какво трябва да направя, за да се избегне е дилемата?

Аз не съм сигурен дали са поискали ясно, Надявам се, че някой може да даде добри съвети тук.

Моля просвети.

Благодаря на всички вис най-добри пожелания
Джейсън

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back