за защита на авторското право на дизайна на свободна практика

J

jason_class

Guest
Здравейте на всички имам един въпрос, режисиран от един приятел, който работи на свободна практика в електронен вид (чип ниво, не ИК ниво) дизайнер. Той не е в IC дизайн, но напоследък той се опита схема дизайн в някои подправка симулатор и да се работи добре. Той би искал да предложи дизайн компания, която може да е от заинтересованите. Това е потребител верига. Въпреки това, той притеснен, ако му каже твърде много на всяка компания, и може в крайна сметка дава идеята дизайн безплатно за тях. Той е около 60 години и никога не е било в IC дизайн. Искам да знам какво може да направи той? Как да защитим своята идея и дизайн? Може ли той да подаде патент или нещо такова? Какъв е правилният начин да се обърне към фирма за дизайн за предложението си? Правилният начин да предложи оригинална идея, а също и да се уверите, че не се били измамени. Ще има ли шансове някои Компанията също така има същия дизайн, но не подаде патента, за да се предпази поверителната информация? Ако се случва, той е в тази ситуация, където компанията вече има тази идея, какво трябва да направя, за да се избегне тази дилема? Аз не съм сигурен, че ако съм искал ясно, надявам се да може да даде някои добри съвети тук. Моля просвета. Благодарим Ви, че всички най-добри отношение на Джейсън

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back