защо FFT използвани в matlab???

N

Nosheen

Guest
Здрасти ...

Затова FFT използвани в matlab???
Може ли някой да ми фона и сигнал Теорията abt тя ....

Вашият въпрос е много странно за мен.Аз трябваше всички участници в този престижен форум са наясно Фурие трансформира и такива въпроси няма да се появят в техните умове.Това
е трудно да се отговори на този въпрос.

), read it very carefully and pay attention to the paragraphs, devoted to Fourier analysis.

Вземете някоя книга за DSP (I insistently Препоръчваме ви Oppenheim "Цифрова обработка на сигнали"),
прочетете го много внимателно и да обърне внимание на параграфи, посветени на Фурие анализ.Опитайте се да разберете смисъла на прилагането на Фурие трансформират в обработка на сигнали.Ако успеем в това,
Вашият въпрос ще се реши автоматично.

Ако нещо не е ясна, да ме уведомите.Няма съмнение, аз
ще ви помогнем с голямо удоволствие.

С уважение,

Dmitrij

Здравей Nosheen, това е много insightful въпрос.

Сега U виж Фурие трансформира е функция на непрекъсната frequeny ω.continuous променлива е безкраен ценности.

Компютърът не може да изчисли тези стойности в безкрайно ограниченото време, че ние имаме.

За да се преодолее това несъответствие fft се използва, което намалява изчислителен товар и ни позволява да се определи dft в лизингодателя време.

Две имена outstand в това отношение cooley и tuckey.
моля, вижте cooley и tuckey алгоритъм.

Надявам се, че това изяснява проблема ви.

с уважение

wajahat

Аз всъщност означаваше, какво да кажем, че целта на FFT?
е предоставяне на размера на най-високата честота, компонент или иначе ...

отговори с най-добре дошъл

regardz
Nosheen

FFT е computationally ефективен метод за изчисляване на дискретната трансформация на Фурие
(DFT) на сигнала.

DFT на времето домейн сигнал ще ви даде информация за това
е спектрален състав.
Това е, на различни честоти, които правят на сигнала.

Бърз пример:

Помислете сигнал, който съдържа множество честоти.FFT на сигнала, ще ти покажа големината на различните честоти в сигнала.Също така е важно да се отбележи, че резултатите от FFT, не може да бъде точна.Това, обаче, е извън обхвата на тази тема.Моля, всеки стандартен текст на повече информация относно използването на FFT и спектрален изтичане.Matlab код
================================================== =T = 0:0.001:0.6;% време
X = греха (2 * пи * 60 * т) греха (2 * пи * 91 * т);% сигнали с честоти от 60, 91 Hz
парцел (X (1:50))
заглавие ( "Сигнал във времето на домейн")
xlabel ( "Време (секунди)")

Y = fft (X, 512); изпълняват 512% точка FFT

sample_rate = 1000;% честота = 1000 Hz

Pyy = Й. * conj (Y) / 512;% Размер на честота (тъй като е сложен
% Брой)
F = sample_rate * (0:256) / 512;% честота вектор
парцел (F, Pyy (1:257))
заглавие ( "Честотен съдържание на X")
xlabel ( "Честота (Hz)")

Физическа значимо е, че конвертирането време на домейна към честотата на домейн за анализ на честотата,

Съществуват няколко начина за изчисляване на дискретната трансформация на Фурие (DFT), като решаване на
симултанен линейни уравнения или корелация метод и чрез FFT method.The FFT е умно алгоритъм за бързо изчисляване на DFT.Using на FFT, навиване с размножаването на честотата на домейн може да се стотици пъти по-бързо, отколкото конвенционалните извивка.Проблеми, които вземат часове на calculationtime се намали до само няколко минути.

FFT не трансформира .. му бърз метод за извършване на DFT ...спестява на изчислителни стъпки като допълнение, размножаване и разбира се спестява време!

FFT щандове 4 бързо Фурие трансформират

Тя е много дяволче да намерите dft.

Nosheen написа:

Аз всъщност означаваше, какво да кажем, че целта на FFT?

е предоставяне на размера на най-високата честота, компонент или иначе ...отговори с най-добре дошълregardz

Nosheen

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back