защо тези транзистор са в района на гранична?

W

wjxcom

Guest
Здравейте всички: дизайн изход ClassAB OPA (може да бъде намерен в прикачения файл). След симулация AC, открих, че транзистора MNA, MNB, MPA, MPB са в района на изключване! Не знам, защо тези транзистор са в района на гранична? може да бъде верига CMFB не е прав? Помогнете ми, моля. благодарности!! Пълният схематичен и на netlist на OPA може да бъде намерен в прикачения файл: balun.pdf може да се използва за симулиране на AC; на classab_output.pdf е основният OPA ClassAB_OUTPUT_ac.pdf е съединение, което може да извърши симулация AC. classab_output_ac.sp е netlist, които се използват за извършване на AC симулация; cmfb_bias.pdf и cmfb_switch.pdf сървър, както е верига CMFB, csmc.lib е библиотека файл на OPA. inv.pdf е инвертор, тя се използва в преходни симулация. opa_bias_improve_2.pdf е пристрастия верига; Първо, аз извършват преходно симулация, и спаси всички на работната точка на веригата, а след това изпълняват AC анализ и аз намерих транзистор MNA MNB, MPA, MPB са в района на изключване. Тя е толкова странно!

Здравейте всички: може да бъде никой не знае причината? тази верига може да се намери във вестника "компактен Power-Ефективно 3 V CMOS Rail-Rail Input / Output Operational Amplifier за VLSI Cell библиотеки" и променя верига пълен диференциал OPA, както е показано в прикачения файл! Помогнете ми, моля, благодарности!!

Уважаеми Wjxcom, ако знаете, транзистор е в крайната район, не можете да анализа си причина? Само анализ на тока и напрежението. Сложно е да се види си схема, ще ви моля да я прикачите в PDF формат? Успех:) Поздрави, Филип [цитат = wjxcom] Здравейте всички: може да бъде никой не знае причината? тази верига може да се намери във вестника "компактен Power-Ефективно 3 V CMOS Rail-Rail Input / Output Operational Amplifier за VLSI Cell библиотеки" и променя верига пълен диференциал OPA, както е показано в прикачения файл! Помогнете ми, моля, благодарности! [/ Цитат]

Hi philipwang: Аз не знам защо тези транзистори са в региона на изключване. В същото време, аз вече прикачите файла в PDF fromat, името на този файл е classab_output.pdf. благодарности вас!!

За пълен диференциал дизайн OPA, CMFB е важно. Като цяло се говори, ние трябва да обърнем внимание на: 1. CMFB пропускателна способност не трябва да ограничат основните честотна лента усилвател; 2. Кондензатор трябва да се подбират внимателно, ако се използва кондензатор. Съвети: Използвайте идеален CMFB подмяна на CMFB да се провери дали проблема идва от CMFB [цитат = philipwang] Уважаеми Wjxcom, ако знаете, транзистор е в изключване район, не можете да анализа си причина? Само анализ на тока и напрежението. Сложно е да се види си схема, ще ви моля да я прикачите в PDF формат? Успех:) Поздрави, Филип [цитат = wjxcom] Здравейте всички: може да бъде никой не знае причината? тази верига може да се намери във вестника "компактен Power-Ефективно 3 V CMOS Rail-Rail Input / Output Operational Amplifier за VLSI Cell библиотеки" и променя верига пълен диференциал OPA, както е показано в прикачения файл! Помогнете ми моля, отколкото [/ цитат] [/ цитат] [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 11 минути:! [/ Цветен] [/ размер] Съжаляваме, не RAR екстракт софтуер в компютъра ми, тъй като софтуера авторското право въпрос. Faint! [Цитат = wjxcom] Hi philipwang: Аз не знам защо тези транзистори са в региона на изключване. В същото време, аз вече прикачите файла в PDF fromat, името на този файл е classab_output.pdf. благодарности! [/ цитат]

Hi philipwang: Аз използвам идеален CMFB да замени ключа капацитет CMFB верига. След симулацията, резултат с идеална CMFB не диференциал с резултат с капацитет верига CMFB. Така че аз мисля, CMFB веригата има никакъв проблем! благодарности ви!

Здравей, Wjixcom, обикновено говорят class_AB OPA се използва като изход буфер, той основно се справи с "големи" сигнал, така че, анализ във времето област е по-важно от AC. "Малък" анализ на сигнал, че е правилно? Тези прекъсване транзистори ограничават сериозно печалбата на диференциално вход и изход на усилвател диференциал? Поздрави, [цитат = wjxcom] Hi philipwang: Аз използвам идеален CMFB да замени ключа капацитет CMFB верига. След симулацията, резултат с идеална CMFB не диференциал с резултат с капацитет верига CMFB. Така че аз мисля, CMFB веригата има никакъв проблем! отколкото ви! [/ цитат]

Hi philipwang: ти си прав! и ако тези транзистори са в крайната район, печалбата на OPA е много сериозно, по-малко от 1dB!! благодарности ви! [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавена след 5 часа и 39 минути: [/ цветен] [/ размер] Тази схема ме подлудява! Мисля, че по-стабилен ток I = 40u чрез Q6 и Q8 е разделена между MPB и MNB, така MPB и MNB носят ток, равен до 20u. и W / L на MNB е равна на MB2, а в същото време, W / L на MPB е равна на MA3. Но защо MPB и MNB са в района на изключване, докато MB2 и MA3 са в района на насищане?? Помогнете ми, моля, благодарности!!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back