защо ние трябва да се нормализира на нашия сигнал

V

vjfaisal

Guest
здрасти, ако някой знае thws концепцията на нормализиране, PLZ обясни .... 2) Също така да кажа защо ние се нуждаем, за нормализиране на нашия сигнал / данни (в която състояние), и ако е възможно, как да се нормализира данни в MATLAB отношение

Нормализиране е основен статистически операция. Той е използван за мащаба на разнородни групи от данни, така че те могат да бъдат сравнени сравнително. Също така нормализиране улеснява определянето на праговете в различни алгоритми праг. Накрая, данните варират намалява и се ограничава до [0, 1] (виж 1)). Начини на нормализиране: 1) x_Norm = [х - мин. (х)] / [макс (X) - мин. (х)]; 2) x_norm - [X - средна (х)] / STD (х), където означава ( X) - средната стойност на набор от данни, STD (X) - стандартно отклонение. С уважение, Дмитрий

Здравейте, Plz да ми обясни какво желая да кажа, че в това изречение. "Това е използва да намали хетерогенни набори на данни, така че те биха могли да бъдат в сравнение сравнително [/ б]" моля, ми обясни ясно защо трябва да използват нормализиране, за моите данни, Q: Дали на нормализиране depand на нашите и данни, д е линеен данни или нелинейни данни, в този случай аз трябва да използват нормализиране? отношение на

мислите, че ви пристанище обясни контекста ясно, обаче .. Нормализиране обикновено означава "равни условия". Например, ако сте сравняване на две схеми за модулация, трябва да се нормализира власт, преди да сравняват техните вете, означава, че трябва да се гарантира, че мощността на предаване е един и същ и за двете, или набор както да бъде 1. Тя също може да означава и други неща. Да речем, имат ДМТ схема, и вие трябва да изпратите еднаква мощност на всички превозвачи, независимо от схемата на модулация (по някаква причина). Тогава, когато сте избрали съзвездие точки, вие трябва да гарантират, че средната мощност за точка съзвездие 256 (да речем) трябва да бъде същата като тази за 16-точка съзвездие. Така че трябва да се нормализира съзвездията .. Има твърде много други контексти .. -Б

Моля, как да се нормализира ЕМГ сигнал или всеки сигнал в LabVIEW електромиография (ЕМГ)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back