защо компенсират напрежение, както и източник на ток, както за раз двойка?

L

leohart

Guest
Грей p231, се казва така компенсират напрежение, както и източник на ток, са длъжни да представят ефект на разминаване по принцип, така че моделът е валидна за устойчивост всеки източник ...

Защо само компенсира източник на напрежение е недостатъчно? Някой знае ли това?

когато се използва само един източник казват източник на ток, напрежение или ви източник са linearizing шум ...Искам да кажа че сте се използва източник на напрежение да се симулира ефект на шума, и тя ще бъде линейна, която ще се предоставят същите Текущият принос за определена стойност на напрежението шум ....но няма да има промяна в напрежението, както и настоящите, които са напълно независими една от друга ....

Не съм имал на Грей / Майер пред но мисля, че несъответствията в биполярно производство води до разминаване на много модел параметър.

Очевидното е едно е на подправка биполярно модел.Но други са актуални печалба, емитер и устойчивост база, за някои схеми RF все още несъответствия на изчерпване capacitances са важни.

За DC най-ниски текущи разминаване плътност в база текущата печалба е следващата важна.Това е исторически, свързани с прилагането на най-взискателните opamps.Източникът на съпротива и база текущите съвпадение може да има подобни ефекти като компенсиране на СЕ.

Мисля, че целта да имат две typies на източници (както за офсетов и шумова ситуация) разчита за верига thoery, но аз просто не мога да видя на очевидна причина за това ...питам за един прост, но в дълбочина explaination защо само само един от тях не е самостоятелно последователен във верига thoery ...

PS: Мисля, че корените на проблема от преброяването компенсира за входния източник с произволен източник импеданс ... ако ние използваме идеален източник на напрежение, само източник на напрежение компенсира е необходимо след това,,,

Нека ти обясня с пример ....предположим, че имате 1volt вход и в този момент от време 20UV шум е налице и там ще текуща компонент на шума, независимо от 20UV шум ....Искам да кажа вземат две моменти, когато входът е 1V и шумът е 20UV ...на ток при двата моменти свикнал да бъде същият модел на този ток вариант само източник на ток, шум се въвежда ...

A. Ананд Srinivasan написа:

Нека ти обясня с пример ....
предположим, че имате 1volt вход и в този момент от време 20UV шум е налице и там ще текуща компонент на шума, независимо от 20UV шум ....
Искам да кажа вземат две моменти, когато входът е 1V и шумът е 20UV ...
на ток при двата моменти свикнал да бъде същият модел на този ток вариант само източник на ток, шум се въвежда ...

Мисля, че имам какво Грей може да означава ...той трябва да говори по отношение на входа ....Искам да кажа на източник на напрежение ще бъде в серията с вход и източник на ток, паралелно ....разгледаме случая, когато сте само за модели с помощта на източник на напрежение ...Предполагам, че входът е отворен съединение след това след това верига ще изглежда като че ли е източник на шум също е отворен съединение ...и ти ще знае, че shouldn't да бъде случаят, ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back