защо използването на буфер след ADC

I

itmr

Guest
Здравейте всички аз съм инженер по дизайна на FPGA и аз имам един малък въпрос към вас - защо използването на ОП усилвател като буфер след ADC Основната причина, предполагам, е да се увеличи печалбата, но някой toldme, че нейните добри за придобиване на данни, и аз не разбрах защо? дали някой може да ми помогне да го разберем? благодаря ф всички

Искаш да кажеш, буфер усилвател в предната част на ADC? Какво е честота на дискретизация на ADC? Знаете ли, че предложените източник импеданс за постигане на пълна ADC изпълнение?

FVM - Знам, че буфер усилвател в предната част на ADC Предполагам, че да се увеличи печалбата на входния сигнал - това идва от всеки датчик 4 например. въпроса ми не се отнасят до специфични ADC или специфична честота на дискретизация - Имам предвид, че просто искат да знаят какво е необходимо на изход буфер 4 ADC, когато ADC, свързани с FPGA - Предполагам, че има 2 причини - първата е за изравняване нивото на напрежение (ADC парцел проби с 3,3 и FPGA Предполагам, че да се получи 1.8 V) secound е да се избегне всякакъв провалят в FPGA, когато ADC faild или някой нещо. имате още една причина към този изход буфер?

[ПРИЛОЖЕТЕ = CONFIG] 59315 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] това е схемата

Това е нискочестотен филтър ПРЕДИ ADC. Това е била съставена след ADC, не означава, че тя е след ADC. Следвайте потока на сигнала.

JayantD право, но има буфер след ADC име NL27WZ17DF - погледни това ... IT свързан към серийния данни, които идва от ЗА ADC

itmr NL27WZ17DF е двоен-обръщане Шмит задейства буфер, а не един ОП усилвател. Ако Vcc (ПИН 5) на тази част (не се показва на вашия схематично) е 1.8V, той се използва като преводач на ниво 3.3V до 1.8V. Той има пренапрежение толерантни входове. Така че, дори ако тя се захранва от 1.8V, той ще толерира 3.3V сигнал изхода на ADC. Вижте фиш [URL = http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/104595/ONSEMI/NL27WZ17DFT2.html] NL27WZ17DFT2 PDF, NL27WZ17DFT2 описание, NL27WZ17DFT2 таблици с данни, NL27WZ17DFT2 изглед::: ALLDATASHEET :::[/URL] Надявам се това да помогне, JayantD

Ниво преобразуване на цифрови сигнали може да се изисква в някои случаи, но сте били молба за един усилвател буфер оп.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back