зарядни устройства за батерии

G

Guest

Guest
Имам били четене всички предишни теми по схеми за зареждане на батерия и се чудех, че в основната схема зарядното устройство, което изисква актуални към такса, как да се запази сегашната,

Ако направя текущата ограничаване на резистор, не трябва да представляват потенциална дели с клетка и да даде капка ниско напрежение в заплащането на такси клетка?

Аз съм се предположи, че мога да помисли за съпротивата на клетката голям, колкото аз съм го паралелно свързване на таксуване източник.Настоящата форма на клетката цел да се противопостави на ток от източник на клетката.И тъй като таксите целеви клетки, това е напрежение ниво incerease и така ще текущите предоставяне на капацитет.И това е "съпротива" трябва да продължи.Дали това се дължи assumtion правилно?

Така че ми е необходимо за намаляване на изходното напрежение през терминалите на източника като таксите цел батерията?

И колко ще текущата NiCd една клетка необходимостта от бързо такса (1 / 4 класиран?) И бавно зареждане (1 / 10 класиран?)?

Моля те, ръководство ...

Благодаря.

Цитат:Има няколко често използваните методи за таксуване Никел батерии.
Те всички са свързани с продължителността на цикъл на зареждане, което определя препоръчва такса ток.
А бавно зареждане (или ниска такса процент) се състои от сравнително ниска такса ток, обикновено 0.1C, прилагани за приблизително 14 часа, определен от таймер.
Едно бързо такса се прилага постоянен ток на около 0.3C на батерията, докато бързо такса се прилага постоянен ток на 1C или по-висока.
И двамата бързо и бързо такса цикли изискват такса текущата прекрати, когато батерията е напълно заредена.

IanP написа:Цитат:

... А бавно зареждане (или ниска такса процент) се състои от сравнително ниска такса ток, обикновено 0.1C, прилагани за приблизително 14 часа, определен от таймер ....

За NiCad батериите 14h време за зареждане е доста много стандарт ..

Една здрава батерия никога няма да имат 0V и NiCad батерии не трябва да бъде наложена, преди да бъде приключен ..
Напрежение на един приключен батерията не е толкова важно - да го такса с постоянен ток и да го направя през период на време ..

С уважение,
IanP

здрасти

бихте могли да използвате един долар засили конвертор също и като зарядно устройство.

regaeds

И така, какво може да ми прекратяване на напрежението се за NiCd?В момента съм мислене на 1.35V.

Или трябва да заредите батерията за 14h без да пречи за прекратяване на напрежението.

Моят приложение се нуждае от бързо такса.Аз трябваше да бъде за таксуване роботи, докинг станция.Така Трябва ли да прилагат 1C ток за зареждане 2h (с таймер) и след това да превключвате неопределено време в капене режим след това?

Ами ако фиксирана робот не е приключил напълно?В този случай не е ли неразумно да започне зареждането 1C използва за 2h?

На някои сайтове чета, че NiCds даде постоянно 1.2V докато те изпускателната техните правомощия, напълно след това напрежението капки изведнъж.И за таксуване е ендотермичен процес и джаул отопление и ендотермичен cancle реакция се взаимно и battries се при стайна температура, след като battries са напълно заредени, те започват джаул отопление.Така се оказва, че температурата на наблюдение е най-добрият начин за прекратяване на процеса на зареждане.Имам ли всичко това нали?

Моля, помогнете.

Благодаря.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back