заваряване шум

Y

yurble_vn

Guest
Dear All,

Отивам да се построи малък работа контрольор по заваряване, околната среда, както и проблеми е този шум в околната среда.

Има ли някой има опит в заваряване намаляване на шума?Всяко предложение е добре дошъл твърде

Благодарности,

Аз се използва филтър РФИ във входа sheld всички контролни кабели, идващи от и към вашия контролер и се уверете, че земята си контролер отметка, ако е метал.

В допълнение, помисли за монтиране добър single-phase/3-phase филтър захранване на заварчик входяща мощност, а това е задължително, сложи си контролер на метал (стомана), камерата и да се свързвате "добри" земята на почти всичко, което мога. .

С уважение,
IanP

Цитат:

RFI филтър във входа sheld всички контролни кабели, идващи от и към вашия контролер

Ето какво имам предвид:

Ако имате 3-заварчик фаза ще трябва 3-фазно филтър, ако имате 1-заварчик фаза ще трябва фаза 1-филтър, и най-ефективен вариант е 2-степенен мрежа филтър ..виж картинката по-долу ..

С уважение,
IanP

Аз не знам какво микро, който използвате.Имам известен опит с електрически шум.Направих Индустриална washingmachine контрольор преди две години.Това е някакъв шум проблем при преминаването индуктивни товари.Използвах PICMICRO16F84A.Опитах се somany филтри като Snubber мрежа за зареждане и за контрол реле бобина също., но резултатът беше голям провал.използвали захранване CPU (Надявам се, че е филтриран), но се увеличава нивото на шума.накрая аз случайно прочете вътрешната част шум филтър във фиша на 16F628.и аз recompiled кода на F628.резултатът е невероятно.Аз се отстраняват всички филтри и използва нормално захранване.тя работи перфектно.conclution: 16F84 не е подходяща за шумни среди.F628 използва вместо това.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back