е различен от Ib и Ic т.е. като текущи?

S

sayan_nayas

Guest
на дупки и електрони рекомбинация в основата база за производство на ток. Сега дупки са положителни в природата и електрони са отрицателни така че когато те рекомбинация те се неутрализират! така как текущата потоци? U, ако кажа, че е на електроните, които се вливат чрез тогава как тя се различава от електрони, идващи от emmiter?

Въпрос може да СЪДЪРЖА IRRACTIC И глупаво да се U. Но това е важно за мен да знаеш!

Всъщност, когато има ток, трябва да го виждат като поток от електрони.Тя не работи по начина, по който ти обяснявам.Да, свободни електрони се ре-комбинират с атома ядрото (на "дупки"), но когато напрежението се прилага през диригент, електрони също се "взето" от атомите и стават насипно състояние и поток към следващата атоми.

Така че, да речем имате верига на атомите, диригент, и ти слагам напрежение в целия проводник, тогава, положителната страна ще привлече атоми от отрицателната страна.Атоми ще започне, произтичащи от негативната страна, и хоп на следващия атоми.Електроните от тези атоми ще хмел към следващия, и следващия, и на положителната страна.

Също така, въпреки че текущите отива при много висока скорост (до spead на светлината), електроните не поток някъде близо до тази скорост.Как така?Ами, нека видим една аналогия с обикновен градински маркуч.Да предположим, че имате маркуча, който вече е пълен с вода (гледат на нея като електрони, които вече са в един тел).След това, от една страна, се поднасят с малко налягане (да започнете да помпа например).Текущи ще потекат през маркуч (вода в момента).Въпреки това, в момента, в който включите помпа, от една страна, това създаде вълна налягане, че пътуват много бързо през маркуч.Можете да видите почти веднага вода излиза в другия край.Въпреки това, водата ти първо вижте идващи от другия край е на влизането на вода в маркуча, когато сте стартирали помпа.Водата може поток наистина бавно в маркуча.Същото се прилага за ток.

Един закон на електроенергия е, че сумата на текущите въвеждане на устройството е равен на сумата на текущите напускане на устройството.Така че, сегашната, влизащи в емитер е същата като сумата на текущите напускане на база или колектор.

здрасти

електрони R причината за текущата поток
R дупки, просто каза да направи разбиране.в действителност те арго поток.
поток и се контролира от internall съпротивления тогава.

Мисля, че ф трябва да знаят, връзката между течения

Аз (C) = αI (Е)
Аз (C) = βI (Б)

ток е така hsve постоянно съотношение поради вътрешни верига

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back