е електроинженер

G

Guest

Guest
Здравейте всички!
Аз съм студент в "ел.защита инженеринг"
Искам да знам е електроинженер, каква е enssiential "софтуер", че
аз трябва да lerarn ------ Надявам се някой може да ми помогне
Благодаря ви много谢谢啦!
Последно редактиран от доброта На 30 май 2005 11:49; Редактирано 4 пъти общо

Софтуер зависи от това, което бихте искали да направите.Има много проекти и схеми testign софтуери там, тогава да си дизайн, след като е бил prototyoped на хляб съвет или обвивам тел и се използва като дизайнер ПХБ Ultiboard, орел или Pspice да си PCB дизайн.

Трябва да downoload triel versins и да видим какъв софтуер костюм вас най-добрите, тъй като "най-добрите" е само въпрос на лично мнение.

Разбрах
Благодаря за вашата информация

Schematti & ПХБ
PCAD ORCAD Protel, тефтери,
Симулация P-Sppice
CPLD / VHDL / Verilog / FPGA / ASIC
Xilinx, "Алтера", номинация (до) rtus, модел Сим, Lionardo спектър, и като мач, колкото можете по-добре по-лошо сте

Той също така зависи от това, което се фокусира в областта на енергийната ефективност.

RF / Микровълнова / Wireless
РЕКЛАМИ, Микровълнова служба

IC (аналогов / RF / Digital)
Cadence, Ментор .....

Цифрови
VHDL ....

Тест
LabView, Visual Basic.

Някои от добрите като цяло, са:
PSpice, Matlab, Orcad, Power ПХБ.

Също така можете да търсите за работа и онлайн
видим какво компании търсят.

Успех

PCAD, Protel, ORCAD, танго, CircuitMaker, IAR Workbench, MPLAB, FilterDesign, Mininec, Delphi, C Builder, NetBeans, Simulink, AutoCAD, CorelDraw всичко това софтуерът ще бъдат необходими няколко пъти в работата си ...

здрасти
за ел.защита инженер MATLAB, EMTP и С или VB или Vc са изискване.
за повече orcad (pspice) и UC (СПМ / AVR ...)
са полезни.

Мисля, че за "електрическо" инженер, може би AutoCAD електрически би било полезно.Added след 3 минути:и Hysys - мисля, че за мощност

HI,

Работя като ЕЕ комбинирано производство на енергия или комбинирано производство на топлинна и електрическа централа проектиране и строителство.

Правилният отговор е "Е - Всички по-горе".

Какво искам да кажа е, че по-софтуер, който се учат и капитана, толкова по-добре един инженер ще станеш.Съм бил в моята сфера на дейност за повече от 23 години и са видели почти всички видове софтуер.

CAD софтуер, са от съществено значение, ако ще да направя всякакъв дизайн, независимо от под-дисциплина.Но знаейки, вашата стандартна текстообработваща програма, електронни таблици и софтуер, база данни, са еднакво важни.

Както ти разреши в това, което ще направя за живот ", когато пораснеш", както старите фраза отива, вие ще научите тези софтуерни системи, които са специфични за вашата дисциплина.

Успех и Честита Нова Година!

Г Ман

за VLSI: Танер инструменти

за VHDL: xlinx и modelsim др ..

верига simuatlation: orcad

симулация система за контрол: MATLAB ....

Мисля, Matlab, C език, Turbo C , Electronic Workbench и Протей са задължителни за всеки електрически инженери.Също така, се научат да използват всички микропроцесорни U софтуер симулатор може да намерите.

Всичко най-хубаво с проучвания.

Всички от тях, ако искате, но мисля, че вие трябва да започнете с езика С, колкото е Posible най-скоро.Ако ти го знаеш, ще го използвате.

Мисля, че трябва да се научим програмен concepts.It не е толкова важно името на програмирането language.C е добър start.When станете семейства с програмиране понятия ще видите, че ще се научите лесно което имате нужда.
Вашите нужди ще определи името на софтуер, който ви трябва.

здрасти
Използвам EPLAN ®.Тя е толкова добра за създаването на проекта.

някакви предложения за аналогови engieers схема?

аз употреба tinapro за вериги ..
MATLAB също е добро, но се много време
опитвам proE

не означава да звучи unpolitically правилно, но ви предлагам да правя стаж и да научат като всички ние имаме ...Съжалявам, но Leary от помагат на други хора от страни, които пират технология други страни,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back