един прост въпрос, каква е честотната лента на антената?

W

winglj

Guest
Здравейте, всички. Аз имам един прост въпрос за широчината на честотната лента на антената? Например, lamde / 2 дипол, слот за антена или MicroStrip антена и PIFA. Благодаря. И какво е доминиращ фактор за определяне на честотната лента на антената? Благодаря

Дефиницията на IEEE трафик: "обхвата на честотите, в рамките на които изпълнението на антената по отношение на някои характеристики, отговаря на определен стандарт" Аз не мисля, че има съгласие по отношение на честотната лента на антената. Някои хора казват, че е най-петdb пропускателна способност на връщане загуба. Някои казват, -10 db. За някои е по-важно наддаване.

[Цитат = winglj] Здравейте, всички. Аз имам един прост въпрос за широчината на честотната лента на антената? Например, lamde / 2 дипол, слот за антена или MicroStrip антена и PIFA. Благодаря. И какво е доминиращ фактор за определяне на честотната лента на антената? Благодарение [/ цитат] в най-общ смисъл може да се каже, на честотната лента на антената означава диапазон от честоти, над които антената ще работи правилно. сега, ако видите othere неща, Lamda / 2, слот антена или MicroStrip антена тези показва формата на антената,

всеки дизайнер може да определи своята пропускателна способност на собственика, така че можете да помислите честотата рейнджър, над който печалбата е в рамките на три милиона db, или която и да е параметър ather в рамките 3dB. За използване на Commun, ние мислим за групата, в която КСВ е по-малко от 2.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back