добавяне на капачки за opamps

W

wwfieee

Guest
то е разумно да се добави към кондензатори opamp отрицателно, положително и изходните клеми?Какво ще постигне ефект, нека кажа, че ако добавите стойности около 47UF до 200uF на тези възли?

Основно съм ги използват като напрежение буфери и тези тела е да заобиколите шум сигнал от То се върна към входа и референтни възли.

Добавяне на кондензатор, които извеждат един opamp's ви дава до нищо ..

Можете да използвате R / C нискочестотен филтър на входа opamp и за най-добри резултати кондензатор между продукцията opamp и NEG-вход (<100nF).Това работи като интегратор ..

Мислех, че може да попречи на капачки трептения в някои случаи ...

така че пускането кондензатори, няма да има лоши последици DC мъдър?на шума честота Аз съм се занимават с е вероятно около 160MHz за 600MHz.въпреки че се съмнявам 600MHz шума е от веригата.Аз подозирам, че е присъщо от обхвата и сонда.

В първия си пост ти споменавам кондензатори като 47ľF и 200ľF.Това дава впечатление, че ние говорим за KHz frequecies ..
В последното си пост сте посочили, че шумът на радиочестотния спектър, които са предмет 160MHz на 600MHz.

В тази ситуация се уверете, че линиите захранване са отделени с 100pF-1nF керамични капачки / / с 10ľF тантал поставени, както е в близост до opamp е възможно и използването 1nH-10nH индуктор между /-Vcc и opampm пина доставките.

На opamp неинвертиращ вход можете да използвате ≤ 1nF капачка и други подобни капачка можете да се свържете между продукцията на opamp и инвертиращия вход.
Също така, може да се наложи някои екранировка ..

добре, шум произхожда от смяна продукцията на борда си.на вълните пътуване обратно към оп-изход усилвател, като по този начин оп-УСИЛВАТЕЛИ захранване.тъй като това е напрежение буфер, на входа на opamps са също така накъдрена.тя е в този вход възел Аз използвам като препратки към други части в моя съвет.

ако този възел вълни, тя ще пътуват до другата ми част на дъската.Опитах всякакви неща, за да се предотврати шума висока честота, и изглежда, аз трябва да живея с него.Сега целта е аз не искам да го пулсации през целия ми съвет.на opamp е много близо до изхода, вероятно по този начин са съединени чрез бездомните капачки.други мои схеми обаче са доста далеч от изхода.

ето защо аз съм си иска, ако е възможно да се пуснат отделяне капачки за въвеждане на възлите на opamp.Моят съвет е отделянето капачки цял възли електрозахранването в интервала от 10UF, 4.7UF, 0.1uF, 0.01UF.

така да го просто, opamp продукция е с висока честота на шум, който е неизбежен.въвеждане на тази opamp се използва като отправна точка за друга част от веригата.Искам да филтрират този шум.

Ще се опитам капачките и индуктор посочените стойности.

Винаги можете да използвате R / L / C пасивна нискочестотен филтър в opamps изход; така ще загубиш малко от много ниска мощност съпротивление, но шума трябва да бъдат премахнати ..

Здрасти
Само използва 0,1 UF керамични кондензатори ще бъде напълно достатъчно.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back