дифракция на Кръглата бленда

E

engineer

Guest
Здравейте! Какво приложения на функции, благодарение на Бесел и Legendre предварително

Bessel функция: теория на дифракция (дифракция на Кръглата бленда), квантовата механика (разтвор на Бесел уравнение за частица в потенциала добре). Legendre: квантовата механика (eigenfunction на оператора на ъгловия момент).

Какво ще кажете за електрически приложения?

Ако си спомням правилно, функцията на Бесел определя компонентите на честотния спектър в случай на FM модулация.

благодарение но е правилно да се каже, че мога да получа компоненти на честотен спектър с помощта на Фурие анализ? има ли други заявления за Бесел и функции Legendre?

[Quote = thuvan] Legendre: квантовата механика (eigenfunction на оператора на ъгловия момент) [/ цитат] Аз уча електротехника ... Може ли някой да ми помогне и да ми кажете ... Какво на електрически приложения на Legendre функция? Най-добри пожелания

"Аз съм изучава електроинженерство ... Може ли някой да ми помогне и да ми кажете .. Какво електрически приложения на Legendre функция,?" ==================== Вашите въпроси звучи необичайно за мен. Това е справедливо да се каже, че винаги може да намери начин за решаване на вашите проблеми, без тези специални функции. Въпреки това, сте се опитали да решат частично euqation разлика от втори ред, като вълново уравнение, уравнението на топлина или хармоничен уравнение в региона, да речем, една топка, конус и др? Тези функции ще бъдат да функционира проблемите просто като собствени вектори на матрица.

Bessel функция се използва за да покаже, че спектъра на FM сигнали (като единични тонове) са theoritcally безкрайна ... всъщност преобразуване на Фурие wouldnot е състояние на showimg че самостоятелен ... изразът е трудно да се покаже чрез директно преобразуване на Фурие

Hi приложения на Bessel и функции Legendre са в много части на науката за повече информация за нея може да се отнася "цифров метод в EM" от Sadiku, довиждане

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back