диполна антена, успоредна на метал / PEC земята самолет

S

shahid78

Guest
04 Jul 2007 18:08 дипол близо антената към метал земята самолет ------------------------------------- ------------------------------------------- Аз използвам CST модел дипол антена, която е разположена успоредно на самолет на метал земята. Искам да проучи ефекта върху антената характеристика от различна височина на дипол над земята самолет. когато и симулирани този диполна антена за 2.4Ghz честота център и място, че е много близо до равнината на пътя 3mm, за да бъдем точни получавам зле съчетани дипол, посочен от лоша параметър S11. обаче, когато и да проверите модела farfield на 2.4 GHz, насочеността е около 8dbi, което е същото, когато го поставят далеч над земята и му дава модел радиация и широк основните лоб, с максимум в θ = 0 градуса. може ли някой да обясни защо това се случва, защото по мое мнение, ако антената S11 параметър не е добре, тя не трябва да излъчва ефикасно, тъй като не е правилно matced и насочеността му трябва да бъде много ниска. Всяка помощ ще бъде високо оценена. благодаря

Краус (антени) има дискусия за това какво се случва, когато поставите проводящ лист в близост до радиатор. Може да започнете там. Аз не съм изненадан, че симулатора ви казва, че не работят добре 3 мм от повърхността. това е, което аз да се очаква. Опитайте се да се започне с разстояние между си около една четвърт от дължина на вълната и тя варира около това разстояние. Бих очакваме печалби от порядъка на 5 DBI, но не много повече. Ще има значителни промени в модела, като промените разстояние, така че ако не се видя, че има нещо нередно с вашата симулация.

Импеданс няма нищо общо с насоченост или радиация модел. Можете да добавите импеданс съвпадение на мрежи за подобряване на S11. Изглежда, че сте поставили безкраен земята самолет, но когато изграждането на истински антена размер равнина на земята ще бъде ограничен. SH

Насочеността на антената се основава само на sturcture на антената. Тя не включва загуба, поради несъответствие на антената. Ако проверите усилването на антената, трябва да откриете, че усилването на антената промени с несъответствие на входен импеданс.

Когато самолетът е твърде близо до дипол, както и в вашата антена, това е на късо. Това означава, че силата, която е класирането им на антената е много малък. Въпреки, че властта е малък насочеността се основава на това малко количество енергия, това се основава на силата, ефективно доставен до антената.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back