дизайн на микровълнови BPF

L

Lokesh

Guest
Искам да се изработи BPF (масло струва или Chebyshev) със следните параметри:
1) честотна лента на работа 0.5GHz-3GHz.
2) централна честота 1.8Ghz
3) 1 db трафик = 25MHz
4) проход загуба на групата на банкнотите трябва да бъде по-малко от 2 db
5) прекарайте-бандов VSWR = 1.5:1
6) отхвърляне @ 50 Mhz да 50MHZ-далеч от центъра честота трябва да бъде мин. 60 db.
7) източник и импеданс натоварване = 50ohm

Моля, дайте ми приблизителна представа как изглежда този филтър (диаграма) и как да се изчисли ред на филтъра???

Изтеглете един от тези на свободния (изпитване) софтуер и той ще ви дам една идея.
http://www.aade.com/filter.htm
http://www.nuhertz.com/download.html

Това ще бъде много трудно дизайн - Вашият относителна широчина на честотната лента е приблизително.1% означава, че ще се нуждаят от добри резонатори:
* Вълната на правилната честота център
* Много добро Q-фактор (> 400)

И 60 db при / - 50 MHz е просто невъзможно; ти ще се нуждаят от много висока за филтър.

Единствената технология, която може да доведе до този вид супресия видях (не знам дали това може да бъде направено най-1.8GHz).Но след това вмъкване загубата ще бъде много силно, до 20 db, или така.

Мисля, че има нещо нередно с очила.Защо не използвате суперхетеродинен радиоприемник, разбърква се до по-ниска, ако и филтър там?Филтърът ще бъде много по-лесно за изпълнение и на върха ще има селективност честота.

Radiohead написа:

Това ще бъде много трудно дизайн - Вашият относителна широчина на честотната лента е приблизително.
1% означава, че ще се нуждаят от добри резонатори:

* Вълната на правилната честота център

* Много добро Q-фактор (> 400)И 60 db при / - 50 MHz е просто невъзможно; ти ще се нуждаят от много висока за филтър.Единствената технология, която може да доведе до този вид супресия видях (не знам дали това може да бъде направено най-1.8GHz).
Но след това вмъкване загубата ще бъде много силно, до 20 db, или така.Мисля, че има нещо нередно с очила.
Защо не използвате суперхетеродинен радиоприемник, разбърква се до по-ниска, ако и филтър там?
Филтърът ще бъде много по-лесно за изпълнение и на върха ще има селективност честота.

Добре, ако наистина искате да го направи своя път Съветвам ви да направите вълна филтър в WR-770, който е с правоъгълна 7,700 х 3,385 инча.Много добър Q, регулиращи се с винтове и можете да ги твърде много поляци.

Успех.

Radiohead написа:

Добре, ако наистина искате да го направи своя път Съветвам ви да направите вълна филтър в WR-770, който е с правоъгълна 7,700 х 3,385 инча.
Много добър Q, регулиращи се с винтове и можете да ги твърде много поляци.Успех.

Здравейте Lokesh Кумар,Опитайте това, което може да ви помогне да проектирате Вълновод Band Pass Filter ...
Този сайт е посветен на дизайна и анализ на микро-и филтри мм вълна от 0,5 GHz до над 100 GHz.

http://www.guidedwavetech.com/index.htm--- --- Manju

Можете да опитате combline филтър.Тя изглежда като лесно филтър за comline филтър.

Phytech написа:

Можете да опитате combline филтър.
Тя изглежда като лесно филтър за comline филтър.

Lokesh Кумар написа:phytech написа:

Можете да опитате combline филтър.
Тя изглежда като лесно филтър за comline филтър.

Комбинирайте филтри са microstrip-базирани, така че едни и същи проблеми с ограничена Р и толерантност.Пропускам ли нещо?

Благодаря за помощта приятели ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back