грешка в диаграмата - моля помогнете

N

newbie111

Guest
здравей приятел, 2 (7 сегмент дисплеи) са с общ катод тип, така че има нещо нередно с схематични. T1 и T2 колектори и излъчватели са погрешно обърнат и трябва r3 и r4 издърпайте нагоре резистор? VCC - издърпайте нагоре транзистор емитер резистор ---- ---- ключ ------ земята (транзистор колектор отива към катода на сегмент 7), когато транзисторът е и бутона е натиснат (довежда до земята), за да активирате 7 сегментен дисплей, аз уча електроника като моето хоби. Извинете Хора, моля, моля да ми каже, дали анализа си е правилно или не. Благодаря ви много!

Прилаганата схема е съвършен. Дисплеите са общ анод тип, включена чрез NPN транзистори с техните колектори, свързани към Vcc. ПИН 2 и 4 се извади Vcc чрез 10K резистори и когато бутон е натиснат, същото се извади ниска към нарастване или спадане на стойностите. Символът, който поемат като земята е всъщност Vcc символ. Само малки грешка, забелязах, е, че R1 и R2 могат да бъдат 330E Upto 1K вместо 330K ..... Наздраве

Благодаря за голямото отговор на въпроса си. Човекът каза, че 7-сегментен дисплеи са общ катод Тхо тип тук е това, което той каза: Това е снимка на екрана на окончателния монтаж (Да, аз запоени две знамена) Да се изгради този форум, имате нужда от две 330Ω, 7 220Ω и 2 10KΩ резистори 2 NPN транзистори, PIC16F690, два 7 сегментен дисплей (аз използвах в моята изграждане на общ катод, ако използвате общ анод, което трябва да промените малко схеми и код) и 2 бутони. Тук е връзката, http://www.protung.ro/2009/09/simple-score-board-with-pic16f690-7-segment-display/ # коментарите Ако 7-сегментен дисплеи са общи тип катод след това, как трябва да се определи неговата схематична? Благодарение [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 14 минути: [/ цветен] [/ размер] само малки грешка, забелязах, е, че R1 и R2 могат да бъдат 330E Upto 1K вместо 330K

[Цитат = newbie111] Ако на 7 сегмент дисплеи са общ катод тип след това как трябва ние да определи неговата схематична? [/ Цитат] Вие не може да използва всякакви други тип на дисплея от споменати като на фърмуера на PIC се обслужват всички на катоди на една и съща . За да промените на дисплея, кодът трябва да бъде в унисон за шофиране на аноди, или всички изходни пинове на PIC микро трябва да се обърнат до инвертор като CD4069. [Цитат = newbie111], защо 330E да IK? Откъде получавате тази цифра? [/ Цитат] Не съм го изчислява. Току-що се досещате с практически опит. BTW авторът споменава използването от 2 х 330E. Thaz тя. Вие може да попитате на автора за по-добър отговор за това как той го е проектирал. Наздраве

Благодаря ви за всичко, приятел. Голяма помощ!

[Цитат = newbie111] Hi приятел, 2 (7 сегмент дисплеи) са общ катод тип, така че има нещо нередно с схематични. T1 и T2 колектори и излъчватели са погрешно обърнат и трябва r3 и r4 издърпайте нагоре резистор? VCC - издърпайте нагоре транзистор емитер резистор ---- ---- ключ ------ земята (транзистор колектор отива към катода на сегмент 7), когато транзисторът е и бутона е натиснат (довежда до земята), за да активирате 7 сегментен дисплей, аз уча електроника като моето хоби. Извинете Хора, моля, моля да ми каже, дали анализа си е правилно или не. Благодаря ви много! [/ Цитат] Хей направи нещо в електронен или просто копиране на идеи и дизайн от някой друг?

Уго, аз предполагам, че имате предвид електроника. Аз го обичам и дизайна на изпитванията на хора, като учебния процес. Грешно ли е да го направят? Вие не трябва да ме питате такова, знаете ли какво въпрос и да се възползва думата "КОПИЕ". ** Аз съм неспособен на промяна на дизайна на хората като свой, тъй като аз съм новобранец .*** Беше толкова грубо да се каже, че някой, който има желание да се научат на тази тема. За пореден път, казвам ви благодаря на всеки, който някога е отговорил на въпросите ми в този форум. Поздрави, Newbie111

Игнорирайте обидни коментари на hugo00. Добре е да се използват свободно публикуван материал, за да се изгради и да научат. Без него няма да има много малко хора тук с много да се каже! Кийт.

@ Newbie111 Dont бъде притеснявана с отрицателна енергия около. Ти си върши чудесна работа! Той винаги е добра практика, първо да разберем доказани проекти, за да научите концепцията на практика и след това играе с проектните параметри, за да направят нещо ново .. Нищо лошо с това приятелче ... Има много хора edaboard, които ще ви подкрепят в процеса на обучение .. Всички най-доброто! -Hemanshu

Уго, аз предполагам, че имате предвид електроника. Аз го обичам и дизайна на изпитванията на хора, като учебния процес. Грешно ли е да го направят? Вие не трябва да ме питате такова, знаете ли какво въпрос и да се възползва думата "КОПИЕ". ** Аз съм неспособен на промяна на дизайна на хората като свой, тъй като аз съм новобранец .*** Беше толкова грубо да се каже, че някой, който има желание да се научат на тази тема. За пореден път, казвам ви благодаря на всеки, който някога е отговорил на въпросите ми в този форум. Поздрави, Newbie111
Здравейте, Съжалявам за моя отрицателен коментар, моля да ми Извини се за него. Поздрави, Hugo

Здравейте, Съжалявам за моя отрицателен коментар, моля да ми Извини се за него. Поздрави, Хюго
Добро hugo00 ... Мисля, че вече сте направили правилната работа ... Всичко най-хубаво и я държи ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back