графичен LCD интерфейс подход?

T

tramp

Guest
Здравейте всички, аз съм с монохромен LCD дисплей (240X128 пиксела) в моя дизайн и са под 3 approch за интерфейс LCD. 1) Microcontroller + външен графичен драйвер LCD + LCD (стъкло на 240X128 пиксела) 2) Microcontroller + чип на стъкло LCD (240X128 пиксела) 3) Microcontroller с вградени графични LCD драйвер + LCD (стъкло на 240X128 пиксела) Otherthan LCD е touchcsreen & alaram да се обработва от микроконтролер. Кой е effecticve разходите approch общо над взаимодействие? Моля, предполагат micontroller & драйвери за същото. Thannks в предварително. Поздрави, скитник

Предполагам, че най-ефективен подход би бил да пишат код за контрол на графичния LCD по своему и интерфейс с микроконтролер. Сензорен екран и алармата може да се обработват от един и същ контролер. Обърнете LCD взаимодействие с микроконтролер [/URL] за програмния позоваване. BTW които сензорен екран се използва? и какво контролера, който планират да се включат?

Благодарение Сумит, аз си мисля за MC68EZ328 за LCD interface.It може високи характеристики края, което аз не изисква. Единствената причина за мислене за това, за да се намалят разходите на LCD.As COG LCD модул контролер вътре стъкло и цената му е висока. Затова търсят микроконтролер с вграден графичен LCD драйвер (хардуер) или графичен LCD драйвер (хардуер) между микроконтролер и LCD. Счита скитник

Здравей, ако това ще бъде продукт с високо края Бих предложил решение COG. Това е скъпо в началото, но цената обема е много по-евтино. Обикновено можете да укажете на драйвера, който бихте искали. драйвери от ST е доста хубаво. Може да изпраща част не се иска. MN

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back