въпрос относно прага напрежение на Биполярни транзистор

A

abcyin

Guest
Здрасти,
Искам да разбера колко голям, че на прага на биполярни транзистор трябва да бъде,
искам да кажа, за NPN, за да се предаде Vbe-предубедени, но какво номер е достатъчно голяма, и как за Vbc (обратната-предубедени),
THX предварително!

искаш да кажеш на пристрастие съединение на биполярни съединение?

ми имат подобен въпрос, beforce и разработване на схема, като bandgap, аз искам да знам Vth на NPN или PNP, аз ще направя DC симулация да know.but тя не
е точна, мога ли да се изчисли, че beforce симулация?как да?

Vbe трябва да бъде около 0.7V и Vbc трябва да се обратната предубедени, че е всичко (имам предвид в по-малка, отколкото обратното разбивка напрежение на кръстопът, който варира от транзистор до транзистор) и въз основа на размера на обратната пристрастия само различните региони са формирани. ...ако Vbc се предаде предубедени тогава имаме насищане регион, който е на всички ...

Въпросът е доста неясна, но това, което си помислих, е, че искате да знаете какво трябва да се Vbe, за да можем да се обадете на транзистор "В".Стойността зависи от много много неща.Тя е основно един диод, който трябва да се предаде предубедени.на напрежението е това.Можете да проверите "твърдото електронни устройства" от Streetman и Banerjee за повече информация.

Наздравици

За пристрастия биполярни един транзистор, съществуват някои criterias.

1) Ако искате да получите по-добро текущата печалба (бета), можете да помита Ic-Ib да получите правилното пристрастия на пристрастие ток,

2) Ако искате да получите по-добро съчетаване на биполярни, плътността на colletctor сегашната е важно, е да кажа, броят на транзистор е от ключово значение.

за обратен наклон на Vbc,
на първо място, тя трябва да бъде в областта на безопасната експлоатация.второ, на напрежението на Vbc няма ефект изчерпването ширина на основата и colletctor което е отнесено към колектора паразитни кондензатор.на кондензатор ще направя ефект на времето за възстановяване на такси, който е по отношение на скоростта на biploar.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back