въпрос за slewing в opamp

N

naalald

Guest
Доколкото ми е известно, един opamp slews ако разликата входът е достатъчно голям, за да изключите една от двете двойки въвеждане на транзистора.В този случай изходен ток е ограничен и изход кондензатор е заредена с постоянен ток, така че изходното напрежение ще бъде
VO (T) = SR × т
Така че, ако разликата въвеждане на opamp е толкова малка, че нито един от двата въвеждане на транзисторите се изключва, можем да кажем, че opamp не уби?Как да разпознаем, ако opamp slews?

един уби opamp doesn't само когато разл входът е достатъчно голям, за да изключите една от двете двойки вход транзистор ....един opamp slews, когато е налице промяна в суровина, която се нуждае от opamp да промени своята продукция по-бързо, отколкото може да ...., когато opamp slews на изход ще бъде права линия с постоянен наклон, равен на уби курс ....

A. Ананд Srinivasan написа:

един уби opamp doesn't само когато разл входът е достатъчно голям, за да изключите една от двете двойки вход транзистор ....
един opamp slews, когато е налице промяна в суровина, която се нуждае от opamp да промени своята продукция по-бързо, отколкото може да ....
, когато opamp slews на изход ще бъде права линия с постоянен наклон, равен на уби курс ....

saro_k_82 написа:

Ммм ... Имам съмнения за това.
Ако сигналът не е голяма, тя е висока честота на сигнала и малки първия етап е напълно функционираща.
Ще отговор не се диктува от линейната charateristic експоненциално?
Ако и двата входа са транзистори, съществува постоянна обратна връзка, за това какво се случва на продукцията, която ще направи експоненциално отговор.
AFAIK slewing е голям феномен сигнал и изисква обратна връзка път да се спирателен.

Или е моето убеждение наред?

A. Ананд Srinivasan написа:

един уби opamp doesn't само когато разл входът е достатъчно голям, за да изключите една от двете двойки вход транзистор ....
един opamp slews, когато е налице промяна в суровина, която се нуждае от opamp да промени своята продукция по-бързо, отколкото може да ....
, когато opamp slews на изход ще бъде права линия с постоянен наклон, равен на уби курс ....

[цитат = "А. Ананд Srinivasan"]saro_k_82 написа:когато ти казах, промяна на въвеждане на по-бързи и процент означава висока честота само ...
АЗ didnt говорим за големи сигнал ...
afaik Знам, обратна връзка, няма нищо общо с уби курс ...
обратна връзка doesn't имат лечебен ефект върху уби курс ...

A. Ананд Srinivasan написа:когато ти казах, промяна на въвеждане на по-бързи и процент означава висока честота само ...
АЗ didnt говорим за големи сигнал ...
afaik Знам, обратна връзка, няма нищо общо с уби курс ...
обратна връзка doesn't имат лечебен ефект върху уби курс ...
казвам ви етап е въвеждане на престоя си там, но е ограничен разликата между входа и на обратната връзка от изхода ...
даде кв. вълна (висока честота на малка амплитуда) принос към вашия opamp, която е значително по-висока печалба ще можете да видите уби в продукцията ....Колкото по-висока печалба за по-голяма ще бъде шансовете на уби ...
защото една малка промяна вход означава голяма промяна продукция ...
Поправи ме ако има грешка в това, което казвам аз съм ...

[цитирам = "saro_k_82"]

Обратна връзка (или липсата на него) е отговорен за slewing в opamps.
За експоненциално характеристика, скоростта, с която се достигне крайната стойност зависи от моментната разлика между желаното производство и моментно продукция.
Докато има обратна връзка, увеличението / есен могат да бъдат показателни.
Основен недостатък на Slewing е, че тя може да въведе много напрежение разлика, която може да бъде катастрофална (защита диоди добавите много шум) и това е в обратна единство печалба.
[Цитат]

Аз не знам кой "експоненциално характеристика" вие се отнасят до това.Освен това, какво означава "разликата между желаното производство и мигновен продукция"???
: The slew properties of the opamp are responsible for its large signal or power bandwidth.

Отново:
уби свойства на opamp са отговорни за големите му сигнал или трафик власт.Ето защо, уби ставка е определен с обратна връзка.if the rise time of the input signal is smaller than the time necessary for the signal to travel through the circuit and the feedback path, then slewing will occur (quasi-linear rise of the output).

Случай 1: Ако входния сигнал е достатъчно голям, за да донесе първата фаза на насищане и
ако повишаването време на входния сигнал е по-малък от времето, необходимо за сигнала, да пътуват чрез верига и пътя за обратна връзка, а след това ще настъпи slewing ( квази-линейно нарастване на продукцията).Тази "пътуване" време, разбира се, се определя от честотната лента респ.транзитната честота на opamp.Уби себе си процент зависи от обезщетението, кондензатор.
Случай 2: Ако времето вход води е по-голям от времето на пътуване през целия път обратно към обръщане терминала, първият етап да не отида в насищане, тъй като обратната връзка е ефективно и първия етап в линейни региона.
Като резултат от това: Няма да има slewing на сигнала.

Когато кандидатствате за стъпка напред, и ако е линеен усилвател навсякъде, очаквате chracteristic експоненциално.
Аз просто се опитах да се обясни на основния характер на експоненциално отговор (Dy / DT = KY)

saro_k_82 написа:

Когато кандидатствате за стъпка напред, и ако е линеен усилвател навсякъде, очаквате chracteristic експоненциално.

Аз просто се опитах да се обясни на основния характер на експоненциално отговор (Dy / DT = KY)

LVW написа:response of an universal compensated opamp (which behaves like a first order system).
Да, това е малък
отговор на сигнала
на универсалната opamp компенсира (който се държи като система първия ред).
Но въпросът е свързан с големи отговор на сигнала и съответната сила уби курс.
ОК?

saro_k_82 написа:Това е точно това, което се опитвах да посочи на Ананд.
Освен ако не е на линия е счупен, отговорът не може да бъде нещо различно от експоненциално.
Той е претенцията за малък сигнал отговор уби., И аз се опитах да се отбележи това.
Охлаждам

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back