въпрос за условно стабилност?

W

wanily1983

Guest
Здравейте, момчета
аз съм объркан по въпроса, че условно стабилна система е стабилна beacause на Боде парцел показват изоставането фаза е по-малко от 180, когато е величина 0dB.но в честотата преди FC, изоставането фаза може да достигне 180, а след това в тази честота, може да oscilate система?
по отношение
wanily

wanily1983,
Номер на системата, предназначена е стабилна.Въпреки това, ако получат затворен цикъл се променя така, че фазата на смяна в db 0 точка е 180 градуса, след това на новата система ще бъде нестабилна и осцилира.
С уважение,
Крал

Един друг въпрос, аз имам 3 етапа усилвателя и фазата на линия печалба в DC е 180.Системата е oscillatory.Какви са причините за системата да започне на 180?

Благодарности

ccw27,
Без да се види схема, ми предположение е, че на 180 градуса смяна фаза се дължи на нетната обръщане на сигнала, а не смяна фаза.Например, ако се свързвате 3 обръщане на разглеждане в каскадата, продукцията ще бъде на 180 градуса от фазата на въвеждане на 0Hz (DC).
С уважение,
Крал

Здравейте, Kral
Можеш ли да обясниш защо на честота, която закъснение фаза достигне 180 градуса, на opamp няма да осцилира.
Мисля, че при тази честота, на изходното напрежение станат по-големи и по-големи, докато opamp премахване на линейната региона.след това му печалба ще намалее до 1 и то ще осцилира.

wanily1983,
Това е чиста спекулация, въз основа на предположението, че там е нетен инверсия на DC (0 Hz).Ако случаят е такъв, тогава по честота, когато фазата на смяна = 180 градуса, totoal смяна фаза (включително инверсия) между входа и на изхода ще е 0 градуса, а на веригата ще бъде стабилно.
С уважение,
Крал

Крал написа:

между входа и на изхода ще е 0 градуса, а на веригата ще бъде стабилно.

Крал

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back