въпрос за инсталация Линукс (не може да започне с Линукс)

E

easy4880

Guest
здравей ~ ~ ~ всички
Аз инсталиран Линукс на лаптопа си.но когато завърших инсталацията и рестартиране на компютъра ми, моя компютър не може да отиде в Linux ОС.и има някаква грешка доклад, както следва:

............
............
IDE: Ако приемем, 33MHZ скорост система автобус за режими PIO; замени с автобус IDE = хх
PCI_IDE: неизвестен IDE контролер на автобус 00 PCI устройство F9, VID = 8086, DID = 24ca
PCI: Устройство 00:1 F.1 не е достъпен, защото на ресурсите сблъсъци
PCI_IDE: (ide_setup_pci_device:) не може да позволи устройствоПреградите ли да използвам е един корен (/), една обувка (/ обувка) и един дял суап (два пъти размера на моята RAM)
Има ли кой да отговори на този проблем и преди?Може ли някой да ми помогне?
Аз съм чака онлайн.благодарности

Привет!
Имате право коя версия Линукс?

никой не може да реши този проблем?

Мисля, че имаш една стара версия на Линукс.Ако това е Redhat 8, тя се счита за много стари.Опитайте с по-нова версия, като Fedora Core 5, и да проверите дали вашият лаптоп е suppored в него, преди да се опитате да инсталирате.

Моля, кажете ми хардуера (процесор, HD).Може би вашият хардуер е много нов (като SATA HD).

тя е свързана с хардуера ми lagtop's?

Здрасти,
Проблемът може да се дължи на incompatiability между старата ОС на знанието, на нов хардуер.
Неговата по-добре се опитайте Redhat 9 или 10, и след това вижте дали проблемът продължава

Благодарности
Shaikh Sarfraz

> PCI_IDE: неизвестен IDE контролер за PCI автобус 00> устройство F9, VID = 8086, DID = 24ca
> PCI: Устройство 00:1 F.1 не е достъпен, защото на ресурсите> сблъсъци

Вашата PCI_IDE устройството не работи добре, може би си Dont Linux версия има това е шофьор, може да опитате различни по-новите Linux дистрибуции

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back