въпроси за преходно отговор на PLL

C

calven303

Guest
Здравейте! Аз съм първокурсник в PLL design.i са проектирани PLL в транзистор level.the модел, съответстващ на първата форма на сигнала се осъществява с veriloga, представени като едно сравнение, и време на симулацията е 30u.the верига, съответстваща на втората форма на сигнала се осъществява с транзистори, и симулация време е 3u.according към форма на сигнала, ние можем да видите, че кривата не е линия, но в някакъв миг кривата има различни values.it е по-очевидно в третата фигура, която е част от втората фигура увеличени out.what причини това? допълнително, контрол на напрежението не е стабилен за дълго time.i симулирани схема с време на симулацията на 50u.the амплитудата на напрежението, наистина намалява, но бавно и все още не stable.instead, veriloga модел се превръща в стабилна quickly.the veriloga модел и верига на транзистора basiclly имат същите параметри, както и каква е причината? да ми дадете някакво обяснение и съвети, please.thanks lot.i Съжалявам, че не мога да качите изображението по-голям отношение на най-добрите

Отношение на вълни в отговор, когато сме изправени пред същия проблем и го е симулатор неточност в изчисленията, защото времето стъпка не е достатъчно малък. Що се отнася, стабилност PLL, цикълът е най-малко една втора система за обратна връзка и по този начин неговият отговор зависи от фазата марж Ако PM е по-малък от 60 градуса, шум, ще се види в отговор, че ще гниене Трябва да симулира за по-дълго време да се гарантира, че riniging урежда за незначителен амплитуда. поведенчески модел да разреши преди действителното верига, защото използваният модел е най-вероятно линейна, като по този начин се доближава по-бързо и дава резултати, близки на теорията, а действителната схема в съображения не-linearities като на печалбата на VCO, които ще трябва дълго време да се утаи.

Не разбирам. Снимки снимки на един осцилоскоп за тестване на истинска физическа верига, и те не са съгласни с предишната симулация, или са снимки само на снимки на симулацията?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back