въпроса за изпращане линия за печатни платки

C

CQCQ

Guest
Здравей, Ако имам платка с 10 см дълъг, 8 см широк, Работна freq 200MHz.MUST Смятам, че следите на ПХБ като предаване линия?Ако не мога да се направи писта с ширина DONT грижи за проследяване
на характеристиката импеданс (ширина, дебелина)?

Благодарим предварително!

-CQCQ

200MHz е тихо ниска Мисля, че трябва да се има предвид над 300 MHz на дължината на вълната във вашия случай е 1,5 м
it's not necessary

така според

мен това не е необходимо

Работна честота не означава много, ако имате цифров (squarewave) сигнал.Важното в случая е увеличението / попадат път на цифровия сигнал.

Ако все още е 10 см приемливо Мисля, зависи от вашия съединение и система ...

с Ир на 2.2 и 10mil дебелината на ръководят дължината на вълната ще бъде около 1 метър.така с 10 см фазата на сигнала ще се променя само около 36 degress, ако не се отнасят с фазата заявления след това можете да пренебрегнете това и да използват lumped еквивалент, вместо да се разпространяват.
за импеданс тя се променя с по-малко mm с различни Z0,
затова препоръчваме да се измерва ширината на следите равна система импеданс

Съгласен съм, но всичко зависи от субстрата материал използвате (FR4 или друго), това
е загуба на по-високи честоти, дебелината на слоя.

Общото правило е, че високите честоти взаимовръзки трябва винаги да се държат възможно най-кратък, освен ако не искате да добавите екранировка и предвиждат физическа раздяла за по-добро изолация.

Какво е завършващи двата края?Вие не искате висок импеданс изход шофиране широк, capactive линия.Нито пък искаш нисък импеданс на шофиране тънък, индуктивна линия.Аз
ще поема своя източник и товар са 50 ohms.RF не е единствената дисциплина, засегнати от проследи импеданс.Точност, нисък шум ANALOG Дизайнът е засегната също.

CQCQ написа:

Здравей, Ако имам платка с 10 см дълъг, 8 см широк, Работна freq 200MHz.MUST Смятам, че следите на ПХБ като предаване линия?
Ако не мога да се направи писта с ширина DONT грижи за проследяване на характеристиката импеданс (ширина, дебелина)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back