връзка на компресия миксер точка и мощност LO?

H

hebu

Guest
Един много старши инженер (20 години в RF дизайн) ми каза, а на миксера компресия често под 10 db LO мощност, така че колкото по-LO мощност на по-висока миксер
compressin точка.Аз съм се чудех какво Разбирам, преди да е на власт LO е забранено да бъдат твърде високи, поради хармоници, това също води до миксер линейност влошени.Предполагам, че си опит може да идват от някои histroical причина, но
I Dont 'знаят подробности за него?някой има идея?

За моя опит е вярно, аз са използвали и аз съм с много 7 DBM миксер и аз не съм намерил компресия, около - 1 DBM на порт RF.
Ако имате нужда от няколко db повече, можете да увеличите LO карам до 10 стока, не повече othrwise трябва да промените миксер.
Ако имате нужда от висше компресия точка трябва да отидете до 13 DBM, 17 стока или повече LO карам смесители.

Mandi

Какъв миксер конфигурация използвате?Активна или пасивна?
Имате ли представа за причината на това явление?

А пасивни миксер е основният градивен елемент на миксер.В нея, мощността LO е доминиращ и е отговорен за смяна на устройства (Диоди или MOS са типично).Докато RF мощност е по-слаба тогава ето, изпълнение не се променя в това, че сигнал LO напълно превключва устройства, причинявайки RF сигнал да бъде нарязан в някои начин.

Когато сигналът RF започва приближава до властта, ето, тя започва да повлияе на поведението на устройството.Вместо това на РФ, минаваща през ключове, които са определени от полярността ето, RF сега започва да се променя по-съпротивление на ключа.Това започва случва около когато RF мощност е 10 db далеч от LO.Тъй като мощност RF издига хармоници увеличение, докато ние се компресия.

Сега ви позволява движение в активна миксери, например мобилен Гилбърт.Активното миксер може да бъде разделена на 3 части: пасивен миксер, усилвател и RF усилвател LO.В една клетка Gilber, RF усилвателя е transconductor хранене на колектора (обикновено от 2 транзистори в долната част, които се превръщат в енергия RF в момента).Усилвателят LO е самата комутатор, тъй като тези устройства (МОП или BJT обикновено) са предубедени нагоре, следователно портата / база възел amlpifies сигнала хранене в емитер / източник.В cummutator е група от 4 транзистори, че преминаване на полярност обратно-и-изложени идващи от RF усилвател.И накрая, пасивна миксер е колектора, но както се вижда от източника / емитер страна, предлагаща не печелят, но просто чрез преминаване поведение.Така че за пасивна страна миксер се държи точно както е описано и преди, но активните страни трябва да бъдат допълнително разгледани.

Сега, ако усилвателя RF дава подобни спечелят усилвателя LO, тогава груб 10 db правило все още може да бъде запазена.Ако един усилвател дава много повече печалба след това от друга страна, след което можете да промените това правило на палеца, както се вижда на входа на цялата система.За една клетка Гилбърт, сегашната видят през усилвател RF наистина е същото, тъй като настоящите видят през колектора, тъй като само 2 от 4 комутатор транзистори са в определен например от време.За BJT's, GM = IC / ВТ, тъй като Ic е еднакъв за всички на транзистори, можем да очакваме много подобни печалба за двете ето и RF пристанища.Ето защо, 10 db правило миксер трябва приблизително да се запази.Забележете, че transconductor не влияе на печалбата на колектора (до 1-ва степен), тъй като LO вижда виртуална GND, където колектора транзистори отговори (емитер / странични източници).

Надявам се това да има смисъл, без да се налага диаграми.На модерен интегриран миксери, на LO минава през много нива на усилване и limitting с цел да се сведе до минимум амплитуда на LO's въздействие върху ефективността на's миксер.В 10 db правило да не се наблюдава, освен по чисто съвпадение.Типични IC's имат 10 db гама LO вход, но за компресиране точка, която не е засегната от амплитудата LO.

Грег

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back