връзката между батерията Pack, система за натоварване и зарядно

C

cube007

Guest
Привет,

Аз
съм проектиране малка батерия молбата, която ще се захранва с 2 Li-Ion клетки.На зарядно за батерията, опаковката трябва да бъде на борда.Намерих много информация за зарядни устройства от www.linear.com, www.national.com, www.ti.com и www.maxim.com.Но аз не разбирам една точка.Каква е връзката между общия пакет батерии, система за зареждане и зарядно?

Това са моите въпроси:
1.Може ли да се свържете зарядното устройство и товара успоредно на батерията опаковка?
2.-> Има ли възможност за шофиране товара при зареждането?
3.Има ли в зарядното устройство трябва да бъде между батерията опаковка и системата товар?

С най-добри пожелания,
Cube007

Здрасти,

Товарът може да се доставка, когато зареждането на батерията, ако напрежението е достатъчно.

Зарядното е пряко свързан с батерията.

чао.

Да, можеш да направиш това, но ти трябва да обмислят две неща

1) Ако зарядното няма тона компенсира за товара ток, таксата времето се увеличава.

2) Ако батерията е много обеднен
т.е. <3.0V/cell, много от зарядни използвате тънка струйка текущите в началото на зареждането.В малко количество ток обикновено не sufficed за шофиране товара, така че той трябва да бъде изключена по силата на настоящия етап.

Друго решение е да има власт, която свързва mux товара на батерията или на външно зарядно доставките.
TI, Siliconix и др прави този тип IC.
Един от недостатъците е, че напрежението регулатори, не може да бъде в състояние да издържат на напрежението, ако външните например някой свещи в захранването с по-високо напрежение.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back