врата на водача и защита от токов удар IGBT.

A

aliraza786

Guest
аз съм с 80N60 IGBT да карам моя индуктивен товар на резистентност 6ohm .. аз използвам 4N25 оптрон да управлява порта ли да използвам 20 волта захранване за врата ... напрежение на системата е 300volts DC .. давам пулс в портата на IGBT за 100ms само ... моята схема работи чудесно, но след почти 1,5 дни IGBT изгори сега колектора и емитера е късо вътрешно ... аз използвам демфер съединение и свободен ход диод за защита на ... но отново IGBT не успее ... любезно ме упъти как мога да подобря моята врата на водача и вериги благодаря :)

За управление на IGBT Здравей aliraza, по-добре е да използвате IR2110 може да работи UPTO 500V на завишени. зареждане на мотора ако е така, тогава трябва да се включи мек старт в кръг. дейташитове приложен. отношение на Ани

IGBT прегряване, преди да се повреди? Веригата беше за цели 1,5 дни? Като цяло, за защита, врата към емитер резистор паралелно с ценерови може да се използва.

благодаря за предложение picgak реших да използвате предложи чип :) tahmid сър, аз съм на изчакване за вас ... Благодаря Ви за отговора ... аз просто го включите за 100ms, така че не загрява ... когато правилното функциониране .. аз го включите много пъти в 1,5 дни ... не през цялото време ... и още едно нещо, реших да използвам IR2110 чип много хора казват, че е много трудно да карам в момента уча за кандидатстване бележки. Мога ли да използвам един висок шофьора за моята схема? аз нещо шофьора е по-добре за индуктивни товари .. какво ще кажете за тази схема аз го намерите в мрежата .. какво е използването на скоба верига. , че по-добра схема да я карам. [COLOR = "сребро"] --- Актуализирано --- [/COLOR] моля да ми помогне при изчисляване IR2110 зареждане straping кондензатор ..

Hi aliraza Познанията ми в теорията е ограничен, аз съм по-привързани към практически, мисля, че г-н Tahmid може да ви помогне по-добре на теория, какъвто и да е начин, аз съм поставяне друг лист с данни Надявам се, че може да реши проблема ви кондензатор Bootstrap. ако можете да публикувате верига, използвани в IGBT етап на водача сте използвали по-рано можем да намерим решение за това. отношение на Ани

Подаването на молбата е представен като занижени преминаване в паралелни нишки и по този начин няма да използва Bootstrap ... IR2110 все още може да се използва като превключвател за ниско страна.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back