власт не успее, освен стойност EEPROM

V

vicky29

Guest
Здравейте приятели,

Аз съм като един проект, в който трябва да открие прекъсване на електрозахранването.Мисля, че основно Имам нужда от кафяво се верига.Опитах верига дадените по-долу, това е работа, но пропуска да се открие прекъсване на електрозахранването понякога.Има верига глоба или някакви подобрения са необходими.

Всъщност, това, което аз се опитвам да направя е, че аз съм направи 5-цифров брояч.ако не успее мощност на системата трябва да запаметите последните couter стойност в EEPROM.тъй като няма и резервна батерия трябва да се използва кондензатор власт да запишете стойността.но понякога се чувствам регистъра на EEPROM се повреди, тъй като, когато захранването отново не съществува никаква стойност показва на дисплея с изключение на "99999" и системата увисва постоянно.аз имам към промяна на нов EEPROM след това тя работи.Благодарности

В ситуации, както е описано схеми с резервоари, RC не работят много добре.
Започнете да използвате правилно LC мощност Supervisory IC като DS1232, DS1810, M <AX690, 691 или 700 серии, или подобни.
За мощност проблем senesing (и Предполагам, че не искате сигнал за нулиране LC да бъдат издадени преди да запишете данни) се свържете с ниско активен изход за INT0 или INT1 ПИН и напишете подпрограма за услуга, която прекъсва ..
С уважение,
IanP

благодаря за отговор още едно нещо, което аз исках да попитам, че веригата, която аз имам съставен е EEPROM с ценерови диоди ... моята схема е работа между 5-6volts според някои изисквания ... theer е някакъв проблем с текущата работа на ценерови диод .. ще го взривят, ако настоящият drwan от веригата е по-..., а също и колко ток може да носи тази ценерови диоди ...
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Ценерови диоди са оценени за определени правомощия: като се започне от 200mW до 20W и още ..
С 47Ω резистор съоръжен с максимален ток (без EEPROM) през този диод е ≈ 20 mA толкова мощност на ценерови трябва да се ≈ 2mW, така че тя изглежда като всяка ценерови може да направи тази работа ..
За повече 6V доставка Бих намаляване на стойността на този резистор от 47Ω да 10Ω и добавете 100nF кондензатор в паралел с ценерови диоди ..
С уважение,
IanP

благодаря отново, но същото захранване ще UC също ... така че трябва да сложа този ценерови диод, 10ohm резистор и кондензатор 100nF за UC

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back