висок входен импеданс и буфер

D

davyzhu

Guest
Здравейте, аз намерих едно изречение "Op Amp е висок входен импеданс, това означава, че своя принос са буферирани". Доколкото знам, буфер означава голям ток, но висок входен импеданс означава малко ток, аз нали? Дейви Zhu

[Цитат = davyzhu открих изречението "Op Amp е висок входен импеданс, това означава, че своя принос са буферирани". Доколкото знам, буферни означава голям ток, но висок входен импеданс означава малко ток, Прав ли съм? [/ Цитат] Поради висок импеданс вход "и" нисък импеданс изход ", Op Amp може да бъде конфигуриран като буфер (напр. последовател на напрежение). Като входен импеданс е висока, сегашните потоци в двата терминала е много малко. Тъй като изходен импеданс е ниско, товарене Ефектът е много малък, въпреки че са значителна количество ток е съставен от изхода на Amp Op. За Идеален Op Amp, Входно съпротивление -> Infinity -> Входен ток = 0 Изходен импеданс -> Zero -> зареждане ефект = 0

Да, буфери обикновено дават повече ток, но на изхода, във входа те имат малко или никак ток, идващи към тях, това е защо тя се използва, когато искате ефекти без заплащане, не входен ток, без капка напрежение, все още можете да изготвят достатъчно ток за други aplications от него.

Я. .. буфери R използва за шофиране високи токове .. т.е. като усилватели ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back