високо напрежение текущата контролер

J

jonfarrugia

Guest
Аз съм на работа приложение, което изисква аналогов сигнал (0-10VDC) от АД за контрол на напрежението в 50-AMP натоварването между (0-12VDC) съответно.Вие ме насочи в правилната посока, за да изработи схема като този?

Ако искате да източник на ток от 12 V, за да заредите - използване P-канал MOSFET мощност (или за 50A може да се свържете няколко MOSFETs паралелно) ..виж приложената снимка ..
Същото нещо, ако искате да потънат ток от натоварване (свързан към 12 V), за да GND - използване N-канал MOSFET (или MOSFETs свързани паралелно) ..

Повече по тази тема можете да намерите тук:
http://www.latticesemi.com/lit/docs/appnotes/pac/an6048.pdf?jsessionid=f030a8621c39dd2464ae3576373d5b3442d4Rgds,
IanP
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Много интересна чете!

В документа се посочва, че напрежението порта трябва да бъде значително по-високи от източник на напрежение, за да изключите напълно на порта.Напрежението на моя източник ще бъде между 12 и 15 волта.Моят аналогов сигнал от моя "АД е от 0 до 10 волта.Аз си мисля, че имам нужда от някаква OP AMP да се разширят аналогов сигнал от 0-10 до около 0-25.Правилно ли съм?

Това е правилно, ако се опитате да преминете положителна енергия с N-MOSFET канала, но ако направим същото и с P-канал MOSFET не е нужно да се стимулира производството на АД ..
Всички това, което трябва да направите, е да се използва 12 V за да превключите на P-канал MOSFET OFF, 0V и да преминат на P-канал MOSFET ЗА ..

Rgds,
IanP

моя аналогов сигнал е 0-10VDC все още ми захранващо напрежение може да бъде толкова висока, колкото 15VDC.Ако използвам P-Channel MOSFET и имат аналогов сигнал при 10VDC ще бъде на разстояние?В може да бъде врата към източник разлика от 6 волта.Бихте разлика, че все още позволяват на MOSFET да бъде на разстояние?
Гледах в Ebay за някои евтини MOSFETs да играе, но аз с малко несигурни какво ще работи.Има толкова много да избирате!Бих искал да контролира 50amp безопасно натоварване.Бих казал, че 0,5 напрежението е най-добре, че сегашните.
Можете ли да публикувате линк на MOSFET, че ще работи добре в моя апартамент?

Виж приложената картина за това как може да се занимае с въпроса за 10V срещу 15V ..

Обърнете внимание на това (данни от, например, Farnell):
http://www.onlinecomponents.com/productfiles/mf-FSC/fairchild_FQA47P06.pdf

За да превключвате 50A може да се наложи 2 или 3 от тях, свързани паралелно ..

Rgds,
IanP
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back