високоскоростни мрежи върху външните слоеве.

G

Guest

Guest
здрасти

Intel казва, е положил всички мрежи висока скорост (DDR, IDE, PCI, USB) във вътрешните слоеве, и да ги направи да се striplines.Мисля, че си добър, но необходимо ли е?

Ако аз не се използва Intel, а не GHz процесор (500MHz, AMD-GeodeLX вградени нагоре), но и използват една и съща интерфейси (DDR, IDE, PCI, USB), тогава трябва да ги вътрешната?Ако аз правя това, моят слой брой започва на 8 слоя.На AMD, казва, ние може да се развие 4/6 слой ПХБ за това, то означава, има висока скорост на автобуса на външните слоеве.

Така че, който е Райт?
И двамата ще мине на FCC?

Друг аспект: има Wlan и Bluetooth модули, свързани към дънната платка.

Мисля, че си ABT СИ.AMD насочване е същата скорост за DDR като Intel борда?
За други I / F, скоростта е почти стандарт, така че тези разлика в препоръка от двама могат да бъдат само overdesign от Intel, или може да бъде Intel устройство е с лошо управление / получаване charaterisitics / маржове, и те са improviding маржове чрез по-добро борда дизайна, в сравнение с AMD ..

Мисля, че препоръката да се използват striplines за високоскоростен интерфейс е по-добре, защото сте се шум изпълнение от stripline (срещу microstrip).
Тъй като microstrip се счита за inhomogenous предаване линия (диелектрик под линия не е същата като диелектрик по-горе - на въздух), вие получавате много далеч-Crosstalk края.Освен това, доколкото в края Crosstalk стане по-лошо с дължина на линията и бързо води време.Така че най-вероятно най-добре да се придържате към препоръката на Intel, освен ако не могат да се движат някои тестове, за да покаже, че може да се размине с microstrip ...

Моите 2 цента до тази тема:

- Microstrip има по-ниски загуби, дължащи се на факта, че е по-малка загуба от борда диелектрик -> по-добре за високи честоти, като PCIe
- Stripline нужди тънки следи за постигане на същия импеданс от microstrip -> по-добре плътност
- Мед дебелината на вътрешните слоеве е обикновено по-постоянно, когато те не изискват покритие за незрящи ВИАС -> по-постоянен импеданс -> по-малко размисли -> по-малко загуби за stripline поради този ефект
- ЕПИ Stripline намалява в сравнение с microstrip, която е изложена на повърхността.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back