висока мощност и прекратяване

M

Molloy

Guest
Трябва да проектирате Уилкинсън Combiner да се съчетаят 3 усилватели (1.5KW продукция) в дециметровия обхват (до 860MHz) и проблемите са високите прекратяване мощност (лента или microstrip технология) и трябва да измислят.Всеки, който има документи или съвети?

благодарности

Molloy

Те правят чип резистори, които са отпечатани върху БЕО субстрати.Вие или спойка или надолу, за да ги болт диригент метал топлина.Гледайте искрене Efield.

Накрайници на разположение са до 250W (500W не са добри S11) и във всеки случай аз трябва да се справят дори за неуспеха на усилвател.Така че прекратяването следва да разсее по-висока мощност.

Мисля, че начина, по който може да се повиши област топлообмен.Т.е. ако поставите с мощност 3 db attenuator, последвана от власт натоварване, ще дели на 2, разсейвана мощност на всеки компонент.По този начин, тъй като е по-широка площ, е по-лесно разсейват топлината.

Е, имате си работа по за вас.Той не изглежда като резистори над 250 W се препоръчва за използване само на 500 MHz.

Налице е известна проектна дейност, да се направи въз основа на балансиране на разсейвана мощност в резистори да не превишава 250 W рейтинг.

Бих Първо се опитайте да използвате 2 или може би 3 резистори в серия (ако мога да се размине с капацитет до земята), във всяко място.Право на разстояние от прилеп, че ще ми се получат 500W и 750W мощност работа.Разбира се, вие трябва да монтирате резистори до висока термична диригент (мед бар и др.)

Аз тогава ще мислим за едно Combiner multisection Уилкинсън.Аз ще свиря на цигулка с около импеданси предаване линия и стойности на съпротивлението да получите мощност поравно разпределени в резистори, когато е налице грешка на продукция или вход.С балансиран, искам да кажа получаване на резистор най-близо до изхода да се справят 1 / 2 от грешка на силата, и резистор в средата на Combiner да се справят с другите 1 / 2.

За Combiner 3way, как смяташ да конфигурирате резистори, в "Y"?

Бих искал също внимателно да разгледа най-лошите условия на работа случай.В случай на грешка, направете мощни усилватели затвори автоматично?Ако е така, тогава резистори мощност може да се справи по-голяма власт, отколкото те са оценени за за кратък период от време, усилвателите са пуснати.

Също така, разбира се, разбираш, че няма власт disipated в резистори, освен ако не е лоша VSWR някъде.Обикновено ще има малко топлина в резистори, като допринася за техния живот.

Имаме технология, за да разсее толкова голяма мощност, така че не е проблем.
Във всеки случай, че е възможно да се използват Balun по такъв начин, че властта трябва да разсее в 1 резистор ще се разсее в 2 прекратяването например.Плюс това е начин да се използва 50ohm прекратяване на всеки резистор (който в Уилкинсън, са различни от 50ohm).
Всеки, който има документи или съвети за това?
благодарности

Molloy

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back